60.000 leerlingen ontspannen van start met de IEP Eindtoets

15.04.21
Culemborg – 15 april 2021 – Volgende week maken 60.000 leerlingen de IEP Eindtoets. In zes jaar tijd groeit de IEP van 270 scholen naar zo’n 2400 scholen, ook de scholen op Bonaire werken met IEP. IEP blijft sterk groeien, helemaal nu het IEP Leerlingvolgsysteem voor groep 3 t/m 8 ook veel gebruikt wordt. Zo ontstaat er een volledige doorlopende IEP-leerlijn in het basisonderwijs.
Deel bericht

Onderwijsraad: op alle middelbare scholen drie jaar 'brede' brugklas

15.04.21
Alle middelbare scholen zouden op hetzelfde moment een driejarige brede brugklas moeten invoeren. Daarvoor pleit de Onderwijsraad in een nieuw advies. De raad ziet dat kinderen nu te vroeg worden ingedeeld in een schooltype, en dat leidt tot ongelijke kansen.
Deel bericht

Basisschool de Blauwe Lijn zet in op digitale geletterdheid

15.04.21
Ilse Godtschalk van Mediawegwijs en schooldirecteur van De Blauwe Lijn Els Ranzijn geven in dit artikel hun kijk op digitale geletterdheid in het onderwijs.
Deel bericht

Opening Koningsspelen bij het NOS Jeugdjournaal

15.04.21
Het NOS Jeugdjournaal doet live verslag van de opening van de negende editie van de Koningsspelen op vrijdag 23 april. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke... The post Opening Koningsspelen bij het NOS Jeugdjournaal appeared first on Algemene Ver...
Deel bericht

Monitor hybride onderwijs geeft unieke inkijk in ervaringen met onderwijs op afstand 

15.04.21
Tijdens de periode van onderwijs op afstand is de samenwerking tussen leraren, leerlingen en ouders veranderd. Een goed samenspel tussen leraar, leerling en ouder, waarbij de school of het bestuur ondersteuning biedt is cruciaal voor zo goed mogelijk onderwijs op afstand. Dat is één van de conclus...
Deel bericht

Vaak lager schooladvies bij laag inkomen op platteland

15.04.21
Op het platteland krijgen kinderen van ouders met een kleiner jaarinkomen vaker een definitief schooladvies dat lager is dan hun eindtoetsadvies. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus School of Economics.
Deel bericht

Zorgen over seksuele intimidatie op scholen: 'Het staat vaak niet op het netvlies'

15.04.21
Veel scholieren zijn ontevreden over hoe scholen omgaan met meldingen van seksuele intimidatie en -geweld, blijkt uit gesprekken die NOS Stories met hen voerde. Na een oproep via Instagram kwamen er ruim 6000 verhalen binnen over ongewenst gedrag, door schoolgenoten of zelfs leraren.
Deel bericht

School voert pilot uit met zelftests: 'Uitslag zorgt ervoor dat we niet meer iedereen naar huis sturen bij besmetting'

15.04.21
Scholen in het basis en voortgezet onderwijs krijgen vanaf maandag coronazelftests geleverd voor hun personeel. De zogeheten antigeentest wordt nu alleen nog in teststraten gebruikt. Op de Valentijnschool in de wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam Delfshaven hebben ze daar niet op gewacht.
Deel bericht

Blog | Kansencrisis in het onderwijs? Eerder een kwaliteitscrisis

15.04.21
Dat kinderen onder hun niveau de basisschool verlaten ligt niet aan een gebrek aan kansen, meent Sezgin Cihangir. Het reguliere onderwijs faalt in het bieden van mogelijkheden.
Deel bericht

Opinie | Waarom gebruiken we de kennis van Fieldlabs niet voor eindmusicals?

15.04.21
‘Toen ik hoorde dat er dit jaar vanwege corona geen musical zou zijn met alle kinderen van groep 8 was ik boos. Heel boos’, zegt Amelie (11). ‘Ik heb direct van een oud laken en twee stokken een spandoek gemaakt en ben gaan protesteren. Een musical hoort bij groep 8!’
Deel bericht

Buitenschoolse opvang vanaf maandag 19 april weer volledig open

15.04.21
Vanaf maandag 19 april gaan ook de buitenschoolse opvanglocaties weer volledig open. Dat heeft het kabinet gisterenavond bekend gemaakt. De kinderdagopvang, de gastouderopvang, de basisscholen en het speciaal (basis)onderwijs zijn sinds 8 februari weer volledig open. Net als bij de kinderdagopvang, de gastouderopvang en het basisonderwijs worden aanvullende maatregelen genomen om mogelijke verspreiding tegen te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)