Eindtoets blijft dilemma voor scholen: "Die heisa vinden we behoorlijk overdreven"

23.04.21
Het was een spannende week voor kinderen uit groep acht van de basisschool. De eindtoets waarmee bepaald wordt naar welk onderwijsniveau ze straks doorstromen, zorgt jaarlijks voor veel stress. Steeds meer docenten twijfelen aan het nut van die toets. Waarom wordt-ie dan toch nog afgenomen?
Deel bericht

Aantal ondersteuners in basisonderwijs groeit flink

23.04.21
Bijna duizend voltijdbanen voor onderwijsondersteuners kwamen er vorig jaar bij op basisscholen. De groep beslaat nu 17 procent van het personeel, blijkt uit de jongste cijfers van uitvoeringsorganisatie DUO. En dat is goed nieuws voor het basisonderwijs, aldus Rosalinde Stins van de AOb.
Deel bericht

Dit is nu bekend over de NPO-financiering en -verantwoording

23.04.21
Welk exact bedrag een school via het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kan ontvangen en hoe het onderwijs daarover verantwoording aflegt, maakt OCW in juni duidelijk. Het ministerie verzamelt en beantwoordt al wel veel gestelde vragen over het NPO in de Q&A NPO op haar website. Oo...
Deel bericht

Jonge leerkrachten in het basisonderwijs gaan vaak ten onder aan burn-out

23.04.21
Ruim een kwart van de leerkrachten in het basisonderwijs kampt met gevoelens van stress, burn-out en uitputting. Ze zijn daarmee de zwaarst belaste beroepsgroep in Nederland. Vooral jonge basisschooldocenten blijken kwetsbaar. Astrid van Schoonacker schreef een roman over zo’n juf.
Deel bericht

Kijk live naar de opening van de Koningsspelen

23.04.21
We zijn vandaag live bij de opening van de Koningsspelen in Amersfoort. Het koor van Kinderen voor Kinderen zingt Zij aan Zij en Evita praat met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Tussen 09.15 - 09.30 uur kun je live meekijken op NPO Zapp en op de site van Zapp.
Deel bericht

Onderzoek LAKS en VOO: bij helft MR’s in voortgezet onderwijs geen verkiezingen

23.04.21
De helft van de MR-leden in het voortgezet onderwijs (vo) is zonder verkiezingen lid geworden van de medezeggenschapsraad (MR). Dat blijkt uit onderzoek van het LAKS en de VOO. De organisaties pleiten daarom voor meer aandacht voor medezeggenschapsraden, bijvoorbeeld met een landelijke verkiezingsweek. Verder valt op dat MR’s in de ogen van de leden goed functioneren, maar dat een derde van de leden vindt dat ze niet goed zijn ingewerkt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)