Hoe gaan scholen om met de strikte coronaregels? ‘We kloppen iedere dag af’

24.04.21
De basisscholen zijn alweer tweeënhalve maand onder strikte voorwaarden open, ondanks de voortwoedende coronacrisis. Het voortgezet onderwijs volgde niet lang daarna. Vanzelfsprekend hebben schoolleiders en leraren te maken met de nodige veiligheidsmaatregelen op hun locaties. Is dat een beetje werkbaar?
Deel bericht

Extra Europees geld om crisis te bestrijden

24.04.21
De 35 arbeidsmarktregio’s kunnen een beroep doen op het Europese geld, onder andere om kwetsbare werkzoekenden en werkenden om te scholen van sectoren waar weinig werk is naar sectoren met goede baankansen. Het wordt ook ingezet om leerlingen in het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs te begeleiden naar een plek op de arbeidsmarkt.
Deel bericht

Geen zelftesten voor leerlingen bij Leidse scholenkoepel: 'We willen geen tweedeling'

24.04.21
De Leidse scholenkoepel SCOL gaat geen gebruik maken van de zelftesten die de school krijgt voor de leerlingen. 'De organisatie van de zelftest op school leidt tot extra druk en is ons inziens niet zinvol te organiseren', zo schrijft het bestuur in een brief aan de ouders en de leerlingen. SCOL heeft vier middelbare scholen en zestien basisscholen in de Leidse regio.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)