Ontdek hoe je schrijver wordt in het Kinderboekenmuseum

29.09.21
Persbericht - Van 6 t/m 30 oktober staat 'Worden wat je wil' centraal in het Kinderboekenmuseum. Het is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek en waar je kun je nu beter ontdekken wat het inhoudt om schrijver te worden?
Deel bericht

Weer brand bij een basisschool in Oss

29.09.21
Op een basisschool in Oss in Brabant was vannacht een brand. Niemand raakte gewond. Het is al de derde keer in korte tijd dat er op een school in Oss brand is.
Deel bericht

Mensen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren willen vrijstelling van coronapas

29.09.21
Wat als je om medische redenen geen coronavaccin kunt nemen, bijvoorbeeld als je hartpatiënt bent of autisme hebt? "De QR-code beperkt het leven van mijn zoon."
Deel bericht

Column | Normaal onderwijs is ook digitaal

29.09.21
Larissa Zegveld is per 1 september directeur-bestuurder van Kennisnet. Zij zal vanaf nu regelmatig een column schrijven. In deze column verbaast zij zich over de discussie rond online en fysiek onderwijs. Zij pleit: “Gooi het kind niet met het badwater weg, maar bied ruimte voor verrijking van het...
Deel bericht

School voert ‘coronaweekje’ in: ‘We zagen hoe fijn leerlingen de rust vonden’

29.09.21
De leerkracht niet moeten delen met 30 klasgenootjes, maar met slechts de helft. Veel leerlingen op de basisschool leefden op bij de halve klassen in de eerste weken na de lockdown. Inmiddels zijn de lokalen weer standaard volle bak. Maar niet op de Kosmos in Hoogland. Twee weken per jaar doet de basisschool een ‘coronaweekje.’
Deel bericht

IMF: economie goed uit crisis gekomen, meer inzet vereist voor scholen, wonen, klimaat

29.09.21
De Nederlandse economie is de coronapandemie in vergelijking met andere eurolanden goed doorkomen. Vanmorgen concludeerde het Centraal Planbureau (CPB) al dat Nederland relatief goed door de crisis is gekomen, vanmiddag volgde de internationale gemeenschap, bij monde van het IMF, met een positief oordeel.
Deel bericht

Aantal pesterijen op school niet verder gedaald: evenveel als in 2018

29.09.21
Het percentage kinderen dat gepest wordt, is niet verder gedaald. De aantallen in zowel het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs zijn vrijwel hetzelfde als drie jaar geleden, schrijft demissionair minister van Onderwijs Arie Slob aan de Tweede Kamer. En dat terwijl het percentage kinderen dat gepest werd sinds 2014 juist steeds daalde.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)