Oké om ‘anders’ te zijn op 't Rijks, niet alleen in de Week tegen Pesten

30.09.21
Op het schoolplein van Regionale Scholengemeenschap ’t Rijks in Bergen op Zoom wapperen ruim zestig verschillende vlaggen. Eentje voor elk herkomstland van de leerlingen. Zo brengt de school de Week tegen Pesten onder de aandacht. De openbare school wil namelijk uitdragen dat iedereen welkom is, ongeacht afkomst, religie, cultuur of geaardheid.
Deel bericht

Kinderen in speciaal onderwijs hebben extreem lange reistijd: 'Hij is iedere dag kapot'

30.09.21
Iedere dag weer heeft het 8-jarige zoontje van Inouschka Rouskavich ermee te maken: een ellenlange busreis naar de instelling waar hij speciaal onderwijs geniet. Tussen de pubers die elkaar telkens weer 'afslachten'. Dat móet anders, vindt zijn moeder. En daarin staat ze niet alleen.
Deel bericht

Van toets naar toets

30.09.21
Met regels en verplichte toetsen probeert het ministerie van Onderwijs de kwaliteit van scholen te bewaken. Goed onderwijs, zo lijkt de Haagse redenering, kun je niet overlaten aan de professional. Maar dit heeft een averechts effect.
Deel bericht

'Meneer X is een pedo': scholen worstelen met sociale media

30.09.21
Leerlingen die docenten en elkaar beledigen via een anoniem Instagram-account. Bij het Winkler Prins in Veendam liep het uit de hand en deed het bestuur van de school aangifte van laster. Het is een incident, maar veel meer scholen worstelen met dit soort accounts.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)