Klas uit Oude-Tonge dit jaar ‘meest mediawijze klas van Nederland’

15.11.21
Groep 7 van basisschool Het Startblok uit Oude-Tonge mag zich dit jaar de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ noemen. De klas streed samen met meer dan 7.000 andere klassen om de felbegeerde titel tijdens de elfde editie van MediaMasters. De spannende serious game, over de kansen en gevaren va...
Deel bericht

Leukeronline.nl is live: Een unieke online gids voor en door professionals in de verstandelijk gehandicaptenzorg

15.11.21
Netwerk Mediawijsheid lanceert vandaag, aansluitend op de Week van de Mediawijsheid, Leukeronline.nl. De online gids voor professionals in de verstandelijk gehandicaptenzorg Veel zorgbegeleiders van mensen met een (licht) verstandelijke beperking hebben behoefte aan handvatten om hun cliënten goed ...
Deel bericht

Pesterijen en eenzaamheid: Eva (17) strijdt voor een school die ook voor lhbti’ers veilig is

15.11.21
Pesterijen, scheldpartijen en eenzaamheid. Voor veel jonge lhbti’ers is de middelbare schooltijd geen pretje. Op steeds meer scholen in het Groene Hart zetten leerlingen zich in om dit te veranderen.
Deel bericht

Gevolgen aanscherping quarantainebeleid voor scholen

15.11.21
Het kabinetsbesluit dat als een huisgenoot besmet is met het coronavirus je zelf ook in isolatie gaat, heeft flinke gevolgen voor scholen. Deze maatregel gaat in op 15 november en geldt zowel voor mensen die gevaccineerd als ongevaccineerd zijn.  Met de huidige personeelstekorten in de sector komt ...
Deel bericht

Week tegen Kindermishandeling van start

15.11.21
Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. In de Week tegen Kindermishandeling vragen we aandacht voor de aard en omvang, maar vooral voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Zo kunnen steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk opgroeien.
Deel bericht

Uniek in Nederland: ouders nemen basisschool over

15.11.21
Al sinds 1998 zijn er gesprekken met de gemeente, maar vandaag is de grote dag. Ouders van de leerlingen de Horsthoekschool in Heerde nemen de school over. Vanmiddag wordt de laatste handtekening bij de notaris gezet. "Het is fantastisch", zegt Jos Groothedde, woordvoerder van de oudergroep.
Deel bericht

Marco van Vemde (35) uit Tiel is Geschiedenisdocent van het Jaar: ‘Dit had ik niet aan zien komen’

15.11.21
Marco van Vemde (35), docent van het Lingecollege uit Tiel, is vandaag gekozen tot Geschiedenisdocent van het Jaar. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens de finale van de verkiezing in het Rijksmuseum in Amsterdam.
Deel bericht

Zes scholen krijgen onvoldoende voor sociale veiligheid: hier ging het mis

15.11.21
Op zes scholen heerste volgens de onderwijsinspectie afgelopen schooljaar een onvoldoende veilig schoolklimaat, meldt het kabinet aan de Tweede Kamer. Welke scholen waren dat?
Deel bericht

Geef leerlingen elke dag een gezonde lunch op school

15.11.21
Ook scholen en gemeenten moeten hun verantwoordelijkheid nemen om overgewicht tegen te gaan, schrijven Onno van Schayck, Alexander Rinnooy Kan en Leon Meijer.
Deel bericht

Vihaan en Nav Agarwal uit India zijn de winnaars van de Kindervredesprijs 2021

15.11.21
De Internationale Kindervredesprijs 2021 is gewonnen door Vihaan en Nav Agarwal. De 17 en 14 jaar oude broers uit Delhi, India, hebben de prestigieuze prijs verdiend voor hun moed en toewijding om de vervuiling in hun thuisstad aan te pakken. De 17e Internationale Kindervredesprijs werd uitgereikt door de Indiase Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Kailash Satyarthi.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)