Mondkapjesadvies voor 4 tot 12-jarigen tijdens rit tussen school en BSO de Tinteltuin

16.11.21
"Chauffeurs gaan weer mondkapjes dragen en ook kinderen wordt gevraagd een mondkapje op te doen tijdens de rit tussen school en BSO. Willen jullie je kind hiervoor een mondkapje meegeven?" Zo luidt de informatie in de mail die vorige week is verstuurd naar 6.000 ouders van kinderdagverblijf en BSO de TintelTuin, die veelal is gevestigd in Amsterdam-Noord.
Deel bericht

MBO Raad: alléén coronatoegangsbewijzen als het écht niet anders kan

16.11.21
De MBO Raad heeft principiële bezwaren tegen het inzetten van verplichte coronatoegangsbewijzen in de scholen voor studenten. Adnan Tekin, voorzitter: “Onderwijs moet voor iedereen een recht blijven, ook voor studenten die om redenen niet gevaccineerd kunnen of willen worden. Tornen aan dat recht voedt tweedeling, dat moeten we niet willen.”
Deel bericht

Verzet tegen moslimschool blijft: 'Westlanders vrezen een soort islamisering van hun Westland'

16.11.21
De pieten van Sinterklaas zijn in het Westland nog altijd pikzwart, op veel Westlandse basisscholen is het aantal allochtone leerlingen op een paar handen te tellen en een islamitische basisschool in Westland? Liever niet. Hoe zit dat?
Deel bericht

Kinderen op basisschool nu groep met meeste positieve testen

16.11.21
Bij het RIVM zijn de afgelopen week 110.000 positieve testen gemeld, 44 procent meer dan in de zeven dagen daarvoor. Het gaat om een weekrecord sinds de start van de coronacrisis, waarbij moet worden opgemerkt dat er in de eerste maanden van de epidemie slechts mondjesmaat werd getest.
Deel bericht

Bestuurder Movare: ‘Nieuwe coronagolf en lerarentekort maken uitvoering NPO onmogelijk’

16.11.21
Elke dag zitten er meer groepen thuis vanwege Covid. En voor de klassen die wel naar school mogen moeten de directeuren van Movare alles op alles zetten om er personeel voor te krijgen. Veelal mensen die waren aangetrokken om de plannen voor het Nationaal Programma Onderwijs uit te voeren. ,,NPO is ...
Deel bericht

Vooral personeel op basisscholen kreeg corona

16.11.21
Ongeveer zestigduizend bevestigde corona-besmettingen komen tot nu toe van onderwijspersoneel. Dit blijkt uit data van het RIVM. Basisschoolmedewerkers spannen de kroon. Minstens één op de vijf leraren en ondersteuners van jonge kinderen is sinds het begin van de pandemie besmet geraakt.
Deel bericht

Onderwijs heeft groot onderhoud nodig, meent Jeroen Dijsselbloem: ‘Kijk strenger naar de pabo’s’

16.11.21
Het onderwijs is aan groot onderhoud toe, stelt oud-minister Jeroen Dijsselbloem. „Durf eisen te stellen aan leraren. Maar dat moet ook worden betaald, dat hoort bij elkaar.”
Deel bericht

Herr Bachmann und seine Klasse is een ontroerende documentaire over een bevlogen leraar

16.11.21
Eerst zou het stadje Stadtallendorf centraal staan in de nieuwe film van Maria Speth. Maar toen stuitte ze op Bachmann en zijn klas vol kinderen die vaak eerder Turks, Russisch of Bulgaars spreken dan Duits.
Deel bericht

Henk Hagoort voorgedragen als nieuwe voorzitter VO-raad

16.11.21
Het algemeen bestuur van de VO-raad draagt Henk Hagoort (56 jr.) voor als de nieuwe voorzitter van de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs. De Algemene Ledenvergadering van de VO-raad besluit hierover op 25 november. Hagoort is de beoogde opvolger van Paul Rosenmöller, die per 1 december a.s. aftreedt wegens het bereiken van de statutair bepaalde bestuurstermijn.
Deel bericht

Meer basisschoolklassen krijgen weer thuis les, 'gevolg oplopende besmettingen'

16.11.21
Ook basisscholen voelen de gevolgen van de oplopende besmettingen in Zeeland. "Dat betekent dat we in toenemende mate te maken hebben met het helaas naar huis moeten sturen van klassen waar meer dan twee besmettingen zijn", zegt bestuurder Henk Zielstra namens de Zeeuwse basisscholen.
Deel bericht

Meer dan vier bezoekers welkom tijdens Sinterklaas en kerst

16.11.21
Mocht het advies om maximaal vier bezoekers thuis uit te nodigen ook tijdens de feestdagen nog gelden, dan wordt er een uitzondering gemaakt voor Sinterklaas, eerste en tweede kerstdag, en de Joodse feestdag Chanoeka. Dat schrijft demissionair minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)