Scholen sturen klassen massaal naar huis

18.11.21
Op veel basisscholen moeten schooldirecteuren noodgedwongen klassen naar huis sturen vanwege coronabesmettingen én lerarentekorten. Een poll op Facebook - uitgezet door de AOb - bevestigt dit beeld. De poll kwam gisteren online en nu al zijn er ruim 1500 reacties. Meer dan duizend mensen laten weten dat hun school meerdere keren per week een klas naar huis stuurt.
Deel bericht

Corona: verlengde kerstvakantie in beeld

18.11.21
'Het langer dichthouden van basisscholen is een effectieve manier om het virus onder controle te houden', zegt immunoloog Ger Rijkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.
Deel bericht

Twee jongeren na taekwondo-les neergestoken op schoolplein Groningen

18.11.21
Op een schoolplein in Groningen zijn woensdagavond twee jongeren neergestoken. Ze kwamen net van taekwondo-les in de gymzaal en lijken volgens hun trainer willekeurig gestoken te zijn. In de buurt wordt de volgende ochtend geschokt gereageerd: "Het hakt erin."
Deel bericht

Onderwijs wil voorrang bij uitdelen van boosterprik

18.11.21
Leraren moeten, net als zorgpersoneel, voorrang krijgen bij het uitdelen van de boosterprik. Met die suggestie komt de Algemene Vereniging Schoolleiders.
Deel bericht

Niet te hard gereden? Dan verdient deze school wat geld

18.11.21
Als je te hard langs een flitspaal rijdt, kan je een boete verwachten. Maar in Bergen staat een flitspaal die juist beloont als automobilisten zich aan de snelheidsregels houden. Voor elke bestuurder die niet te hard rijdt, gaat er wat geld in een digitale spaarpot.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)