Metaverse: moet u hier iets mee op school?

19.11.21
De belofte van het metaverse: er komen nieuwe virtuele werelden waarin we bij elkaar samenkomen met nieuwe manieren van interactie. Virtual reality next level. Wat kunt u ermee in het onderwijs? In dit artikel gaan we erop in.
Deel bericht

Vlaamse scholen mogen ouders niet verplichten laptop via school te kopen

19.11.21
Scholen in Vlaanderen mogen ouders wel opleggen een bepaald type laptop aan te schaffen, maar niet verplichten dat ook via de school te doen. Dat bepaalt de Commissie Zorgvuldig Bestuur nadat ouders klaagden over de verplichte aanschaf van de laptops.
Deel bericht

Leerling gebruikt vaker zelftest

19.11.21
Steeds meer leerlingen in het voortgezet onderwijs zitten in quarantaine. Nu de coronabesmettingen oplopen, zien schoolleiders dat zelftesten vaker worden gebruikt.
Deel bericht

Aanscherping quarantainemaatregel gaat vandaag in 

19.11.21
Het ministerie van OCW heeft laten weten dat de nieuwe quarantaineregels per vandaag in gaan. Dat betekent dat bij een coronabesmetting van een huisgenoot alle huisgenoten in quarantaine gaan, ook huisgenoten die gevaccineerd of immuun zijn door een eerdere besmetting met het coronavirus. Deze re...
Deel bericht

Klassen worden naar huis gestuurd, sluiten van scholen is nu niet aan de orde

19.11.21
Twee van zijn basisscholen zijn weer helemaal dicht, vertelt bestuurder Ewald van Vliet van Lucas Onderwijs. 46 coronabesmettingen op de één, 27 besmette kinderen en medewerkers op de andere. En er worden her en der ook hele klassen naar huis gestuurd. „We vinden het verschrikkelijk voor de kinderen, want te lang thuiszitten levert sociale en cognitieve schade op. Maar we houden ons aan het protocol van de GGD.”
Deel bericht

Actieplan pabo’s om instroom te verhogen: van toetsen voor de poort naar toetsing in het eerste jaar

19.11.21
Om de instroom op de pabo te verhogen wil minister Van Engelshoven toewerken naar een ‘inclusief toelatingsbeleid’. De hogescholen hebben hiervoor een actieplan opgesteld, waar de minister gehoor aan wil geven. De meest opvallende interventie is een andere organisatie van de ‘instroomeisen’: van toetsen voor de poort naar toetsing in het eerste jaar.
Deel bericht

Zorgen om besmettingen bassischolen: 'Hier liggen ouders wakker van'

19.11.21
Door het hoge aantal besmettingen onder basisschoolleerlingen sluiten steeds meer scholen tijdelijk hun deuren. De besmettingen kunnen voor de meeste kinderen geen kwaad, maar op scholen geeft een coronabrandhaard wel veel onrust, vertellen een basisschooldirecteur, een medewerker en ouders. Niet in de laatste plaats omdat kinderen ook volwassenen kunnen besmetten.
Deel bericht

Van Engelshoven tegen student: laat je vaccineren en doe zelftest

19.11.21
Iedere student zou zich moeten laten vaccineren en regelmatig gebruik moeten maken van de gratis verstrekte zelftesten. Die oproep deed demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Deel bericht

Het wordt weer koud in de klas met ramen en deuren open, maar corona houd je ermee niet weg

19.11.21
Buiten wordt het kouder, binnen staan de ramen en deuren van klaslokalen inmiddels vertrouwd open voor de noodzakelijke coronaventilatie. Dat neemt niet weg dat in hoog tempo de besmettingen op scholen in de regio toenemen. Zowel onder leerlingen als onder docenten. ,,We doen er alles aan om de lessen door te laten gaan.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)