‘De digitalisering van het onderwijs gaat traag’

30.11.21
Veranderingen in het onderwijs gaan traag. Prof. Marc Vermeulen pleit voor een betere researchagenda, kennisinfrastructuur en innovatieagenda. Maar dat vereist sturing vanuit politiek én onderwijs. “Leraren moeten als 'public intellectuals' maatschappelijk gaan staan voor een visie op onderwijs. ...
Deel bericht

Dashboard schoolverlaters vso en pro

30.11.21
In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een dashboard samengesteld over de arbeidsmarktkenmerken van uitstromers uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs (pro). Het betreft de arbeidsmarktkenmerken van zes cohorten: uitstromers uit de schooljaren 2013/'14 tot en met 2018/'19.
Deel bericht

Klassiek schoolgebouw gerenoveerd naar ontwerp van 9graden architectuur

30.11.21
In de Amsterdamse Staatsliedenbuurt biedt een monumentaal schoolgebouw uit de late 19e eeuw sinds augustus 2021 ruimte aan de Geert Groote School West. Afgestemd op het vrijeschoolonderwijs heeft 9graden architectuur binnen de rigide structuur van het klassieke gebouw de vrijheid gevonden in de inrichting en de materialisatie.
Deel bericht

Hoe kiezen we de juiste middelbare school?

30.11.21
Moeder: „Hoe kies ik de juiste middelbare school voor/met mijn kind? In een straal van tien kilometer van ons huis zijn er 28 middelbare scholen. Na een eerste selectie blijven daar nog 14 van over. Mijn dochter heeft erg hard gewerkt op de basisschool, een school waarvan ik nu vind dat ze wel erg op prestaties focussen."
Deel bericht

Deze basisscholen kunnen wel uit de voeten met de maatregelen, maar: ‘Moet Sinterklaas ook een mondkapje op?’

30.11.21
Zelftesten voor leerlingen is moeilijk te handhaven, maar verder hebben basisscholen weinig problemen met de nieuwe regels, blijkt uit een rondgang van Trouw.
Deel bericht

Jella (9) en Kaissar (10) dragen nu een mondkapje op school

30.11.21
De scholen gingen deze maandag gewoon open. Voor iedereen in het onderwijs en voor alle ouders met jonge kinderen was dat de belangrijkste uitkomst van de laatste persconferentie. Nieuw is wel dat de leerlingen vanaf groep 6 van de basisscholen een mondkapje op moeten. Hoe ging dat? Was er weerstand, waren er veel ouders met vragen?
Deel bericht

Grote aantallen schoolkinderen zitten al met een snottebel thuis

30.11.21
Het basisonderwijs blijft open. Hoera? Nou ... mwah. In de praktijk zitten veel scholen én de ouders met een hoop gedoe. ,,Eigenlijk is dit totaal onwerkbaar.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)