In de weer met een lasersnijmachine of VR-bril: TechExplore24 wil kinderen enthousiast maken voor techniek

02.12.21
Het ene groepje leerlingen staat met een VR-bril op ‘vlinders’ te vangen, het andere is heel geconcentreerd in de weer met een lasersnijmachine. Geloof het of niet, hier staan de techneuten van de toekomst. Welkom bij TechExplore24, het project dat Rivierenland-breed leerlingen uit zowel basis- als voortgezet onderwijs enthousiast wil maken voor de technische beroepen.
Deel bericht

ABP verhoogt pensioenen niet

02.12.21
Gepensioneerden bij pensioenfonds ABP krijgen volgend jaar niet meer pensioen. Het ABP is niet in staat de pensioenen te verhogen, omdat hun financiële positie dit niet toelaat. De premie voor werkenden en werkgevers verandert niet.
Deel bericht

Kinderen halen recordbedrag op voor Grote Clubactie

02.12.21
Nog nooit haalden kinderen voor de Grote Clubactie zoveel geld op als dit jaar. 10.756.383 euro, om precies te zijn, meer dan 10,7 miljoen euro dus. Daarvoor zijn 3,6 miljoen loten verkocht. Veel kinderen uit heel Nederland hebben voor hun sportclub loten verkocht.
Deel bericht

Corona leidt volgens minister tot chaos in scholen Vlaanderen

02.12.21
Door een te hoog aantal coronabesmettingen en zieke kinderen en leerkrachten zijn 115 scholen van het Nederlandstalig onderwijs in Vlaanderen en Brussel gesloten, meldt het Vlaamse ministerie van Onderwijs. In totaal 4000 kinderen zitten daardoor thuis.
Deel bericht

Minister Slob: “Geen vervroegde kerstvakantie scholen”

02.12.21
Het is niet nodig om de kerstvakantie in het basis- en voortgezet onderwijs een week eerder te laten beginnen. Dat heeft minister Arie Slob (ChristenUnie) van Onderwijs woensdagavond gezegd tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer.
Deel bericht

Mondkapjes en zelftesten op basisschool: 'Het is echt op vrijwillige basis'

02.12.21
Het dragen van mondkapjes en het doen van zelftesten, dat is sinds maandag een dringend advies aan kinderen in groep 6 tot en met 8 van de basisschool. In de eerste week van de nieuwe coronamaatregelen merken scholen dat niet iedereen het daar mee eens is.
Deel bericht

Scholen krijgen zelftesten, maar 'werkt alleen als meeste ouders meewerken'

02.12.21
Onderwijsminister Arie Slob kondigde vandaag aan dat basisscholen vanaf maandag zelftesten toegestuurd krijgen. Het gaat om zo'n 2,4 miljoen testen, voldoende om twee weken lang alle kinderen in de groepen 6, 7 en 8 twee keer per week te laten testen. Maar is dat voldoende om grote uitbraken op scholen te voorkomen?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)