Toename corona onder leerlingen vlakt af

01.12.21
De leeftijdsgroep 0-12 jaar laat wederom de grootste groei zien van het aantal bevestigde coronagevallen, maar de toename is veel minder sterk dan in voorgaande weken. Onder leerlingen in de leeftijd van het voortgezet onderwijs is nauwelijks nog sprake van een toename.
Deel bericht

Wat doet de inspectie in 2022?

01.12.21
Wat doet de Inspectie van het Onderwijs in 2022? Dat staat in het Jaarwerkplan 2022. De inspectie houdt toezicht op besturen en hun scholen/opleidingen en bovendien rapporteert ze op stelselniveau over de ontwikkeling van de onderwijskwaliteit. Daarbij staat in 2022 een aantal thema’s centraal. Va...
Deel bericht

Komende week miljoenen zelftesten naar basisscholen

01.12.21
Vanaf maandag 6 december ontvangen alle basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs een eerste voorraad zelftesten voor hun leerlingen in groep 6, 7 en 8. Voor de kerstvakantie is er een tweede automatische levering. Hiermee kunnen leerlingen twee keer per week thuis een zelftest doen.
Deel bericht

Cao MBO wordt voortgezet tot 1 mei 2022

01.12.21
Afgelopen zomer heeft FNV Onderwijs en Onderzoek samen met de andere onderwijsvakbonden een kortlopende cao afgesproken met de MBO Raad. Vandaag, op 1 december, loopt die cao af. Bij het afsluiten van die cao was de hoop dat er nu inmiddels een nieuw kabinet zou zijn waarmee we afspraken kunnen maken. Helaas is dat nog steeds niet het geval en is de situatie bij het aflopen van deze cao nog weinig duidelijker dan voor de zomervakantie.
Deel bericht

WWF: Nieuwe lessen over het regenwoud en 3FM Serious Request

01.12.21
3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor WWF en de regenwouden van Zuid-Amerika. Speciaal voor deze actie zijn er nieuwe lessen van Toekomstkunde. Hiermee leren kinderen in groep 3 t/m 8 hoe we het regenwoud kunnen herstellen en beschermen. Het lesmateriaal bestaat uit video's en opdrachten, waarmee in actie komen voor WWF leuk en gemakkelijk wordt.
Deel bericht

Het nieuwe snottebellenbeleid zorgt voor een kaalslag op de gemengde Gelderlandschool

01.12.21
Anderhalve week nadat acht klassen van de Gelderlandschool in Den Haag in quarantaine moesten, zitten wederom veel leerlingen thuis. Ditmaal vanwege het aangescherpte snottebellenbeleid, dat tot veel discussies leidt. ‘Ouders zeggen: mijn kind is helemaal niet verkouden.’
Deel bericht

Gratis online Sinterklaasshow Tijl Damen

01.12.21
PERSBERICHT Op vrijdagochtend 3 december speelt kindertheatermaker Tijl Damen i.s.m. Kindertheater.nl voor alle basisscholen in Nederland gratis online sinterklaasvoorstellingen. Deze interactieve liedjesshows worden live gespeeld en gestreamd en kunnen in de klas via het digibord meegekeken worden. Maar het houdt niet op bij kijken: Tijl Damen laat zijn publiek op allerlei manieren actief meedoen: zingen, springen, dansen, klappen en uitbeelden.
Deel bericht

“Deze herbezinning op het toelatingsbeleid van de pabo is géén normverlaging”

01.12.21
De aanpassingen in het toelatingsbeleid van de pabo waarover onlangs een Kamerbrief werd gestuurd moeten niet alleen tegen de achtergrond van het lerarentekort worden gezien, zegt Wendy Klaver van de Hogeschool Leiden. In de Kamerbrief werd ook een pilot met een keuzedeel in het mbo genoemd. Bij De Nieuwste Pabo van Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool heeft men daarmee al een aantal jaar ervaring, vertelt Ilona Kacanic.
Deel bericht

Lange rijen bij GGD-teststraat door nieuw snottebellenprotocol basisschool

01.12.21
Heeft je kind een snotneus? Dan mag het niet naar school. Het snottebellenprotocol is sinds maandag een nieuw onderdeel van de strijd tegen de snelle coronaverspreiding op basisscholen. Het gevolg: lange rijen bij de GGD-teststraten vol gezinnen met kinderen, die een dag niet in de klas zitten.
Deel bericht

17-jarige presenteert boek over 'saai onderwijs' aan schooldirectie

01.12.21
Thijs Hogenhuis uit Nietap presenteerde vandaag zijn boek 'Haas gaat undercover' op rsg De Lindenborg in Leek. Daarin uit Hogenhuis kritiek op de 'saaie en eentonige' manier van lesgeven in het middelbare onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)