2500 handtekeningen van studenten tegen aanwezigheidsplicht VU

03.12.21
Bijna 2500 studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben een petitie ondertekend tegen een aanwezigheidsplicht tijdens werkgroepen en tentamens. De studenten vinden het vanwege de coronasituatie niet redelijk dat ze fysiek op de universiteit moeten zijn.
Deel bericht

Onrust, soms chaos – maar alles is beter dan dat leerlingen weer naar huis moeten

03.12.21
Sinds deze week zijn er strengere coronaregels voor scholen. Ze leiden, naast alle besmettingen, tot chaotische situaties en enkele boze ouders.
Deel bericht

In deze klas moet het raam altijd open, zelfs als het vriest

03.12.21
Het is niet anders: het raam moet open om voor genoeg frisse lucht te zorgen. De kinderen van groep 8 van basisschool De Klister in Nieuw-Duinen hebben het natuurlijk wel koud, maar het raam moet toch echt open blijven.
Deel bericht

Na lockdown op scholen komen nu de toetsresultaten binnen, en dat valt toch tegen

03.12.21
Het effect van de vorige, lange lockdownwinter op leerlingen wordt langzaam duidelijk in de cijfers. En die vallen soms tegen. Extra herkansingen en maatwerk moeten ervoor zorgen dat vooral de eindexamenleerlingen ‘niet nu al de moed laten zakken'.
Deel bericht

Aanvraag Groeifonds: Impuls Open Leermateriaal

03.12.21
Open leermaterialen vormen een rijke aanvulling op bestaande methodes. Met een verscheidenheid aan leermateriaal kunnen leraren beter inspelen op de behoeftes van hun leerlingen. Samen met publieke organisaties en scholen in het primair en voortgezet onderwijs willen we het gebruik van open leermate...
Deel bericht

Kinderen kiezen leukste museum

03.12.21
Het Discovery Museum in Kerkrade is door kinderen verkozen tot leukste museum. Het museum kreeg gemiddeld een 9,2 en mag zich nu een jaar lang hét Kidsproof Museum 2022 van Nederland noemen.
Deel bericht

Opinie | Te vaak laten antipestprogramma’s scholen aan hun lot over

03.12.21
De effectiviteit van antipestprogramma’s is teleurstellend. Van de pestslachtoffers wordt 20 procent ná de programma’s nog steeds gepest. Vaak verslechtert de situatie zelfs na de programma’s.
Deel bericht

Commissiedebat onderwijs en digitalisering: Meldplicht voor scholen na hack

03.12.21
Er komt een meldplicht voor scholen en besturen in het primair en voortgezet onderwijs die gehackt zijn of die getroffen zijn door een ransomwareaanval. Minister Slob maakte dat 1 december 2021 bekend in het commissiedebat onderwijs en digitalisering.
Deel bericht

ThiemeMeulenhoff vernieuwt onderwijs met atlas in methode

03.12.21
ThiemeMeulenhoff heeft een nieuwe editie van Alcarta, de jongste atlas van Nederland, uitgebracht. Een atlas met nieuwe en geactualiseerde kaarten en – dat is uniek in het onderwijs – volledig geïntegreerd in het lesmateriaal voor aardrijkskunde en mens & maatschappij in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Verouderde specie oorzaak van losstaande gevel in Steenwijk, deel schoolgebouw blijft dicht

03.12.21
Doordat de specie tussen de stenen van schoolgebouw RSG Tromp Meesters in Steenwijk verouderd is, kon de gevel woensdag enkele centimeters overhellen. De school, gemeente en aannemer gaan met elkaar gesprek over een oplossing, die waarschijnlijk even op zich laat wachten.
Deel bericht

Deze scholen gaan meesters en juffen zélf testen op corona: ‘Hoe eerder ik ze terug heb voor de klas, hoe liever’

03.12.21
Scholenkoepel O2A5 gaat vanaf volgende week zelf het personeel testen op corona, omdat het bij de GGD lang duurt voor er plaats is. ,,Dan kan het zo maar drie dagen duren voor een leerkracht weer voor de klas staat en dat is een ernstig probleem.’’
Deel bericht

Ouders boos om ‘snotneuzenbeleid’ basisschool: ‘Soms lopen gemoederen hoog op’

03.12.21
Basisscholen hebben sinds afgelopen maandag te maken met strengere coronaregels, maar ze mogen wél openblijven. Hoe is de eerste week verlopen?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)