Kwetsbaarheid Log4J heeft ook gevolgen voor funderend onderwijs en mbo

15.12.21
Afgelopen donderdag werd bekend dat zich een kritieke kwetsbaarheid bevindt in de opensourcetool Apache Log4j 2. Deze kwetsbaarheid is zeer ernstig en vormt wereldwijd een probleem voor veel organisaties. Ook scholen in het po, vo en mbo kunnen hierdoor geraakt worden omdat het een veelgebruikte too...
Deel bericht

Zuidoost-Drenthe onderzoekt mogelijkheden voor internationale mbo

15.12.21
In een online bijeenkomst donderdag, voor bestuurders uit Nederland en Duitsland uit de grensstreek, wordt een intentieverklaring ondertekend om te onderzoeken in hoeverre een gezamenlijke mbo-opleiding in de regio mogelijk is. De gemeente Coevorden gaat samen met Landkreis Grafschaft Bentheim en onderwijspartners een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar internationaal mbo-onderwijs.
Deel bericht

Blog | Het reguliere onderwijs kan het nodige leren van ‘schaduwonderwijs’

15.12.21
De bijlesindustrie is een gevolg en niet de oorzaak van kwakkelend onderwijsbeleid, schrijft Sezgin Cihangir. Het is de wal van het schaduwonderwijs die het schip keert.
Deel bericht

'Huilende kinderen omdat het kerstdiner niet doorgaat': scholen tóch een week eerder dicht

15.12.21
De scholen gaan toch een week eerder sluiten: de kerstvakantie begint aanstaande vrijdag al. Scholen kunnen er wel voor kiezen toch maandag ook nog open te gaan in de vorm van een 'coulance-dag'. Bij ouders en op scholen zorgt het besluit voor onrust.
Deel bericht

Lise (10) draagt hele winter korte broek: ‘Heb het vaak koud, maar weet waar ik het voor doe’

15.12.21
Nachtvorst, gure wind en winterse buien. Wat trek je dan aan? Je korte broek! Collin Hoogenboom (48) uit Leimuiden en Lise Blauwendraat (10) uit Gouda lopen de hele winter rond met blote benen. Verantwoord of niet?
Deel bericht

Personeelstekorten in cijfers: openstaande vacatures slechts topje van de ijsberg

15.12.21
Het tekort aan leraren (9100 fte) en schoolleiders (1100 fte) in het primair onderwijs is hoog en ongelijk verdeeld. De grootste tekorten liggen in het speciaal basisonderwijs, scholen met een hoog schoolgewicht en in de vijf grote gemeenten (G5). Een groot deel van de tekorten is ‘verborgen’ en...
Deel bericht

Opinie | Ouders willen straks niet overvallen worden met nog langere schoolsluiting

15.12.21
Eerdere sluiting van de scholen zou het laatste middel zijn waar het kabinet voor zou kiezen, klonk het lang. Avondlockdown van horeca en cultuursector moesten de besmettingscijfers omlaag krijgen. Nu juist basisscholen een voorname besmettingsbron blijken te zijn, ziet het demissionaire kabinet zich genoodzaakt om er toch voor te ­kiezen kinderen van de basisschool eerder naar huis te sturen.
Deel bericht

Kabinet sluit scholen, late besluitvorming zorgt voor onrust

15.12.21
De PO-Raad vindt dat de late besluitvorming onnodig veel onrust met zich meebrengt voor scholen, onderwijspersoneel, ouders en leerlingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)