Dit zijn alle lockdownregels op een rijtje

18.12.21
Het onderwijs en de buitenschoolse opvang zijn op enkele uitzonderingen na fysiek gesloten tot en met in elk geval zondag 9 januari. Dat geldt dus voor basisscholen, voortgezet onderwijs, mbo's, hbo's en universiteiten. Op 3 januari volgt een besluit over de periode daarna. Het uitgangspunt is dat het onderwijs na 9 januari weer open kan.
Deel bericht

GO scholen open voor noodopvang

18.12.21
Vanuit de persconferentie 18 december ‘21 is aangegeven dat (GO) onderwijs alleen open is voor leerlingen van ouders met cruciale beroepen en leerlingen die kwetsbaar zijn zoals ook gold bij de vorige harde lockdown.
Deel bericht

Blog | Het coalitieakkoord over onderwijs. Veel goede voornemens maar ‘the proof of the pudding is in the eating’

18.12.21
Wat zijn de plannen van kabinet Rutte IV met het onderwijs? Hieronder vindt u de onderwijsparagraaf uit het coalitieakkoord. De onderwijsparagraaf heeft een beperkt aantal zeer concrete voornemens: zoals bijvoorbeeld de invoering van de basisbeurs in de plaats van het leenstelsel, grotendeels gratis...
Deel bericht

Onderwijsbonden hebben 'grote bedenkingen' bij examenregeling

18.12.21
Onderwijsbonden hebben "grote bedenkingen" bij de examenregeling voor middelbare scholieren die demissionair onderwijsminister Arie Slob vrijdag aankondigde. Leerlingen krijgen ook dit jaar een extra herkansing.
Deel bericht

Onderzoek RIVM bevestigt: ventileren nuttig tegen besmetting via kleine druppels

18.12.21
Ventileren helpt bij het voorkomen van een covid-besmetting via kleine druppels. Dit blijkt uit net verschenen onderzoek van het RIVM. Het RIVM deed zijn onderzoek ook in klaslokalen in het vo.
Deel bericht

Dit schooljaar opnieuw aangepast eindexamen

18.12.21
Demissionair minister Slob heeft besloten tot het aanpassen van de examenregels in schooljaar 2021/2022. Zo kunnen ook dit schooljaar de (papieren) centrale examens voor de algemeen vormende vakken gespreid worden afgenomen. De al aangekondigde verlenging van de afnameperiode voor de digitale examens blijft van kracht.
Deel bericht

Juffen en meesters in Apeldoorn bedreigd met tribunaal; burgemeester schrikt zich rot

18.12.21
Sympathisanten van Burgerfront, een organisatie die alle coronamaatregelen afwijst, hebben op meerdere scholen in de regio Apeldoorn gedreigd de leidinggevende voor een tribunaal te slepen, als die geen afstand neemt van het coronabeleid. Burgemeester Ton Heerts spreekt van ernstige intimidatie en neemt de zaak zeer hoog op. Hij heeft de politie en het OM ingeschakeld en ook de minister van Justitie en Veiligheid geïnformeerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)