Aanpassingen in klokkenluidersregeling heeft gevolgen voor onderwijswerkgevers

17.12.21
De Wet bescherming klokkenluiders wordt aangepast en dat heeft ook gevolgen voor werkgevers in het onderwijs. De PO-Raad past zijn modelklokkenluidersregeling hierop aan.
Deel bericht

Waarom het jaren duurt voordat aandacht voor online shaming verplicht is op school

17.12.21
Stel je eens voor: iemand deelt een naaktfoto met jouw naam erbij in de klassenapp, leerlingen schelden je uit voor slet of hoer en pesten je nog jarenlang. Online shaming speelt op veel middelbare scholen. Toch zijn scholen nu niet verplicht om er aandacht aan te geven in de les.
Deel bericht

Interview | Zonder nieuwe leraren verandert er weinig

17.12.21
Het nieuwe kabinet wil met miljarden euro’s extra de groeiende kansenongelijkheid in het onderwijs aanpakken: ieder kind moet voortaan dezelfde kansen krijgen. Maar gaat dat lukken met dit coalitieakkoord? Thijs Bol, onderwijssocioloog aan de Universiteit van Amsterdam, is sceptisch.
Deel bericht

Studenten teleurgesteld over compensatie leenstelsel: 'Hebben we niets aan'

17.12.21
Het leenstelsel wordt afgeschaft en de basisbeurs keert in 2023 terug. Dat staat in het coalitieakkoord dat de VVD, D66, CDA en ChristenUnie gisteren hebben gepresenteerd. Om de studenten te compenseren die tussen 2015 en 2022 (zijn) gaan studeren, is 1 miljard euro uitgetrokken.
Deel bericht

Basisscholen nog langer dicht? "Voorbereidingen getroffen voor langere schoolsluiting"

17.12.21
Het is de bedoeling dat het schooljaar op maandag 10 januari volgend jaar hervat wordt. Maar Everink houdt er rekening mee dat die datum niet in beton gegoten is. "We denken ook na over een situatie waarin de scholen langer gesloten blijven. Wat kunnen we dan aanbieden?", vraagt hij zich af.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)