Straks stageplek met vergoeding voor elke mbo-student

16.12.21
Het nieuwe kabinet gaat een stagepact sluiten met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Dat moet ervoor zorgen dat mbo-studenten altijd een stageplek met passende vergoeding krijgen. Dit staat in het coalitieakkoord.
Deel bericht

Run op vakantieparken door vervroegde kerstvakantie

16.12.21
Veel mensen willen volgende week, nu de kerstvakantie voor basisscholen is vervroegd, een paar dagen in een vakantiepark zitten. De ketens Center Parcs, Roompot, Landal GreenParks en Libéma zien allemaal een opvallende stijging in het aantal boekingen voor verblijven van maandag tot vrijdag.
Deel bericht

Kinderen nauwelijks ziek van corona, waarom moeten scholen dan toch dicht?

16.12.21
Basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs gaan de week voor de kerstvakantie dicht, zo werd op de persconferentie bekendgemaakt. Maar waarom is dat nodig als kinderen zelf nauwelijks ziek worden als ze corona krijgen?
Deel bericht

Coalitie past artikel 23 niet aan, vrijheid onderwijs ongewijzigd

16.12.21
De coalitie komt niet met een aanpassing van de vrijheid van onderwijs. In het coalitieakkoord schrijven de VVD, D66, CDA en ChristenUnie geen noodzaak te zien om artikel 23 van de grondwet daarvoor aan te passen.
Deel bericht

Blog | Wie wordt de Onderwijsinfluencer 2021?

16.12.21
Er was een paar jaar geleden een jong meisje op de tv die toen men haar vroeg wat zij later wilde worden antwoordde: influencer. Het is een interessant verschijnsel die zogenoemde (of moet ik zeggen zogenaamde?) influencers.  Maar er is het een en ander veranderd. Inmiddels is het begrip aardig...
Deel bericht

Schoolleiderstekort gegroeid tot bijna 13 procent

16.12.21
Het landelijk tekort aan schoolleiders is met ongeveer 12,9 procent relatief nog hoger dan het lerarentekort (9 procent). Dit blijkt uit de halfjaarlijkse peiling naar lerarentekorten in het basis- en (voortgezet)speciaal onderwijs in opdracht van het Ministerie van OCW.
Deel bericht

Onderwijsplannen nieuw kabinet stemmen hoopvol

16.12.21
De onderwijsplannen in het coalitieakkoord van kabinet-Rutte IV stemmen zeer hoopvol. VVD, D66, CDA en ChristenUnie willen de salariskloof dichten en structurele bekostiging bij een ‘masterplan’ voor versterking van de onderwijskwaliteit. ,,Zaken waar het onderwijs al heel lang om vraagt”, zeg...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)