Man schiet kinderen en leraren dood op school in Rusland, motief onbekend

26.09.22
In de Russische stad Izjevsk heeft een man zeker dertien kinderen en volwassen doodgeschoten op een school. De dader schoot volgens de politie daarna zichzelf dood. Wat zijn motief was, is niet duidelijk.
Deel bericht

Friese jongeren nemen voorlichtingsfilm op over digitale seksuele weerbaarheid.

26.09.22
Met de film Oeral te Sjen hebben jongeren uit Sneek, Harlingen en Waadhoeke een voorlichtingsfilm gemaakt voor hun eigen leeftijdsgenoten over digitale seksuele veiligheid en weerbaarheid. Dinsdag gaat de film in première in Theater Sneek.
Deel bericht

Spijt! van Carry Slee omgetoverd tot stripboek: ‘Gevolgen van pesten zijn vreselijk’

26.09.22
Na het boek, de film en zelfs de musical is er nu ook een stripboek van Spijt!, het verhaal van Carry Slee dat voor het eerst verscheen in 1996. Het verhaal is opnieuw uitgebracht omdat deze week geldt als de Week Tegen Pesten. Van 26 tot en met 30 september zijn er allerlei initiatieven gaande, waaronder dus dit stripboek.
Deel bericht

'Mij nie appen!' onderweg, is de dringende boodschap voor afzenders

26.09.22
Appen achter het stuur of op de fiets is gevaarlijk en verboden, maar ook afzenders van berichten moeten zich bewust zijn van waar ze mee bezig zijn. Die houden er vaak geen rekening mee dat degene die zij appen onderweg is.
Deel bericht

‘Extra geld voor hongerige leerlingen kan niet wachten’

26.09.22
Het kabinet moet haast maken met het verstrekken van subsidie aan scholen voor eten voor hun leerlingen, bepleit het Jeugdeducatiefonds. Een kwart van de kinderen in groep 5 ontbijt onvoldoende.
Deel bericht

Week Tegen Pesten staat dit jaar in het teken van grapjes

26.09.22
De Week Tegen Pesten begint maandag. Het thema dit jaar is Grapje! Moet toch kunnen?!. Met de week, die jaarlijks aan het begin van het nieuwe schooljaar terugkeert, vraagt de Stichting School & Veiligheid aandacht voor de gevolgen van pesten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)