Online Leeroverzicht maakt vinden van opleiding gemakkelijker

10.10.22
Of je nu stukadoor bent of ICT-specialist; of je nu net je eerste baan hebt of al jaren aan de slag bent; het is belangrijk om je kennis en ervaring steeds weer bij te schaven. Blijven leren biedt je nieuwe perspectieven om je doelen waar te maken, bij te blijven en een goede boterham te verdienen. ...
Deel bericht

SCP kritisch: ‘Nieuw kinderopvangstelsel gaat voorbij aan kwaliteit kinderopvang’

10.10.22
SZW bouwt samen met DUO, Toeslagen, UWV en SVB aan een nieuw stelsel voor de financiering van kinderopvang: per 1 januari 2025 wordt 96% van de maximumuurprijs van de opvang door de overheid vergoed, onafhankelijk van het inkomen van de ouder(s), en direct uitgekeerd aan de kinderopvangorganisatie. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) zet vraagtekens bij dit beleid.
Deel bericht

Hoge Raad onderstreept vrijheid van meningsuiting docenten

10.10.22
Het ontslag van docent Paula van Manen, nadat ze een boek publiceerde over een onderwijsvernieuwing bij Roc Nijmegen, was een inmenging in de vrijheid van meningsuiting. Dat oordeelt de Hoge Raad, die vandaag een streep zet door een vonnis van het Gerechtshof. “Dit is een belangrijke uitspraak voor het onderwijs”, reageert Van Manen.
Deel bericht

Joël en Elise krijgen EU-subsidie om thuiszittende jongeren te helpen

10.10.22
Ze raakten hun huis kwijt en werden vanwege een verbod op permanente bewoning van een vakantiepark gezet. Ze voerden ellelange rechtszaken en moeten nu iedere euro drie keer omdraaien voordat ze hem uitgeven. Het gezin Smidt uit Ede heeft het allemaal meegemaakt. En dat omdat ze strijden voor het recht op onderwijs voor hun zoon Joël. Maar na alle tegenslag komt de Europese Unie met positief nieuws.
Deel bericht

[EduAd] Kerst is het feest van verhalen

10.10.22
Verhalen die je op veel verschillende manieren kunt vertellen. Speel bijvoorbeeld samen met je klas een kerstverhaal als musical, lees prentenboeken of ga creatief aan de slag met kerstdoeboeken.
Deel bericht

Blog| De leraar als opvoeder is meer dan een klasmanager

10.10.22
“Opvoeden, dat komt de ouders toe, niet de leraars.” Je hoort en leest regelmatig dit standpunt van onderwijsmensen, opinie- en beleidsmakers. Let er zelf maar eens op, in veel gevallen blijft het daarbij en kan je uit de context niet afleiden wat de spreker of schrijver juist verstaat onder die opvoedende rol van de leraar, noch waarom de leraar zich daarmee niet zou mogen bezighouden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)