'Problemen met levering studieboeken voorbij', bedrijf belooft beterschap

07.10.22
De problemen bij het belangrijkste studieboekenbedrijf van Nederland zijn grotendeels opgelost. Dat zegt het bedrijf achter Studers en Studystore in een statement. De afgelopen weken kwamen duizenden studenten in de knel door 'technische problemen' bij die leveranciers. Mbo-, hbo- en wo-studenten kregen studieboeken niet of niet op tijd binnen en bovendien bleven terugbetalingen uit.
Deel bericht

Blog | Verkenning Onderwijsraad over intelligente technologie

07.10.22
Intelligente technologie is bezig met een opmars in de samenleving, en ook in het onderwijs. De ministers van Onderwijs hebben de Onderwijsraad daarom gevraagd een verkenning uit te voeren over het gebruik van intelligente technologie in het onderwijs. Deze verkenning is verleden week verschenen. In deze blogpost bespreekt Wilfred Rubens op verzoek van Komenskypost.nl deze verkenning.
Deel bericht

Leraren basisschool voelen zich veilig, toch ervaart ruim helft ongewenst gedrag

07.10.22
Verreweg de meeste basisschooldocenten voelen zich veilig op school, zo valt te lezen in een representatief onderzoek waaraan 1100 basisschooldocenten hebben meegewerkt. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau DUO Onderwijsonderzoek en Advies.
Deel bericht

Gaan robots leraren vervangen? Dat wordt hier onderzocht

07.10.22
Geen kind is gelijk en dus moet ook het onderwijs dat hen wordt aangeboden op maat zijn. Een lastige opgave in klassen met vaak meer dan dertig kinderen. Maar de computer kan helpen door taken over te nemen en in te schatten welke opdracht een leerling moet krijgen. Donderdag is op de Nijmeegse Radboud Universiteit het Nationaal Onderwijs Lab Artificiële Intelligentie (NOLAI) geopend.
Deel bericht

VodafoneZiggo helpt kinderen op voortgezet speciaal onderwijs digitaal op weg

07.10.22
Deze nieuwe module is erop gericht de digitale vaardigheden van jongeren tussen 12 en 18 jaar in het speciaal onderwijs te verbeteren en maakt onderdeel uit van het bredere lesprogramma Online Masters voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. VodafoneZiggo ontwikkelde de nieuwe lesmodule voor het voortgezet speciaal onderwijs in samenwerking met ECP/veiliginternetten.nl, Netwerk Mediawijsheid, STIP en VuoriAdvies speciaal onderwijs.
Deel bericht

Leslie en Almer zijn de Nationale Onderwijstalenten van 2022

07.10.22
Bij de lerarenopleidingen in Nederland barst het van de onderwijstalenten. Dat bleek ook gisteren weer tijdens de uitreiking van de Nationale Onderwijstalenten. Wij feliciteren Leslie Bordewijk en Almer Hietkamp met het winnen van de Nationale Onderwijstalentenprijs.
Deel bericht

Voorlopig geen handhaving verschil resultaten schoolexamen en centraal examen

07.10.22
De Inspectie van het Onderwijs zal voorlopig niet de indicator ‘verschil schoolexamen-centraal examen (SE-CE)’ handhaven. Dit blijkt uit de nieuwsbrief van de inspectie.
Deel bericht

Jente en Lieke willen leraar worden: ‘Ik krijg er zo veel energie van’

07.10.22
Nog maar weinig jongeren willen leraar worden. En als ze eerlijk zijn, snappen Fontys-studenten Lieke Rouws en Jente de Langen dat best. Ben je na zo veel jaar eindelijk klaar met school, ga je er voor je werk naar terug. En het betaalt ook niet echt geweldig.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)