Internationale studenten vallen vaker uit

13.10.22
Buitenlandse eerstejaars studenten aan een Nederlandse universiteit vallen vaker uit dan Nederlandse studenten. Ook in de volgende studiejaren stoppen internationale studenten vaker met hun studie in Nederland dan Nederlandse studenten. Dat blijkt uit een inventarisatie door de Inspectie van het Ond...
Deel bericht

Coronathermometer van ‘laag’ naar ‘verhoogd’

13.10.22
De stand van de coronathermometer is vanwege het toenemend aantal besmettingen van 'laag' naar 'verhoogd' gegaan. Dat betekent dat de impact op de samenleving en de zorg door de ziektelast van het virus is verhoogd. Vooral kwetsbare groepen lopen nu meer risico.
Deel bericht

Een school bouwen: van ambitie naar gezonde leeromgeving

13.10.22
Het geschikt maken van onze schoolgebouwen voor modern onderwijs en de energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we de komende jaren voor staan. Tezamen met de huidige financiële uitdagingen, materiaal- en personeelstekorten en veranderende regelgeving is dit een enorme complexe opgave. We vertellen u graag tijdens dit kennisevent er meer over.
Deel bericht

Dashboard bevolking junior

13.10.22
Op zoek naar data over de bevolking is een lespakket over de Nederlandse bevolking. Op het dashboard zien leerlingen hoe de bevolking van Nederland groeit met een ‘live’ teller in beeld. Ze leren over de verschillende aspecten van de Nederlandse bevolking, de bevolkingsopbouw en bevolkingsgroei, emigratie en immigratie en spreiding van de bevolking.
Deel bericht

Ook zorgen op middelbare scholen, kabinet kijkt naar gratis schoolmaaltijden

13.10.22
Het kabinet gaat ook kijken naar gratis schoolmaaltijden voor middelbare scholen. Dat laat het ministerie van Onderwijs weten in reactie op een rondgang van NOS Stories onder schoolleiders uit het middelbaar onderwijs. Eerder werd zo'n regeling al gestart voor 500 basisscholen.
Deel bericht

Docentenopleidingen stuk populairder, vooral maatschappelijke vakken in trek

13.10.22
Docentenopleidingen zijn in het afgelopen jaar een stuk populairder geworden, blijkt donderdag uit een analyse voor de nieuwe Keuzegids hbo.
Deel bericht

Wiersma: medio november brief over aanpak verouderde schoolgebouwen

13.10.22
De PO-Raad heeft onlangs samen met 20 partijen een manifest gelanceerd om politiek aandacht te vragen voor slechte staat van de Nederlandse schoolgebouwen. De urgentie wordt nu ook in Den Haag gevoeld: minister Dennis Wiersma heeft gisteren tijdens het vragenuur aangekondigd medio november een brief naar de Kamer te sturen over de lange termijnaanpak van verouderde schoolgebouwen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)