Chinese universiteiten sturen studenten naar huis, nog altijd onvrede over coronaregels

29.11.22
In China probeert het regime de protesten tegen het coronabeleid de kop in te drukken, onder meer door studenten van universiteiten naar huis te sturen. In veel steden is bovendien volop politie op de been om te voorkomen dat er meer demonstraties uitbreken. Agenten zouden zich in groepen ophouden bij de uitgangen van metrostations.
Deel bericht

Gespreid leiderschap in een groeiende school is een continu leerproces

29.11.22
Hoe zorg je ervoor dat het leiderschap gespreid blijft als de school en het lerarenteam groeien? Met achttien nieuwe collega’s zijn ze op ALASCA?? op zoek naar de juiste aanpak.
Deel bericht

Audio | Mbo'ers worden structureel gediscrimineerd

29.11.22
Mbo'ers komen vaak niet binnen in studentenkroegen, betalen bij de zorgverzekeraar en sportschool vaak meer en bij culturele instellingen hebben ze vaak geen recht op korting. PVDA- Kamerlid Habtamu de Hoop en GroenLinks- Kamerlid Kauthar Bouchallikht, zijn helemaal klaar met deze vorm van discriminatie en dienden een motie in.
Deel bericht

Hoe basisschoolleerlingen in Enschede ouders wijzen op hun parkeergedrag

29.11.22
Op de stoep parkeren, de straat blokkeren of dubbel parkeren. Ouders die hun kinderen naar school brengen met de auto veroorzaken soms overlast of gevaarlijke situaties in woonwijken. Dat moet eens afgelopen zijn, vinden leerlingen van basisschool Sint Jan in Enschede. En dus komen ze in actie.
Deel bericht

'Oplossingen Wiersma voor onderwijshuisvesting druppel op gloeiende plaat'

29.11.22
Minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) stuurde afgelopen week een stand van zaken van de aanpak verouderde schoolgebouwen naar de Tweede Kamer. De oplossingsrichtingen die de minister noemt zijn volgens de PO-Raad, VO-raad en VNG echter bij lange na niet genoeg zolang een structurele investering uitblijft.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)