Blog | Voormalig onderwijsinspecteur lucht zijn hart met adviezen aan minister Dennis Wiersma

02.12.22
De afgelopen 12 jaar heb ik onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het basisonderwijs, vooral in Noord-Brabant. Daarbij werd ik wetenschappelijk begeleid door emeritus hoogleraar prof. Dr. Cor Aarnoutse aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. De onderzoeken vonden plaats bij 5 schoolsoorten: [...]
Deel bericht

Verzuim geoorloofd als busje niet komt

02.12.22
Als een leerling te laat komt of helemaal niet naar school kan doordat er geen leerlingenvervoer is, dan is een bezoek van de leerplichtambtenaar niet aan de orde. Dat meldt minister Wiersma.
Deel bericht

Agrarische studenten hebben interculturele vaardigheden nodig

02.12.22
“De agrarische sector is ontzettend internationaal”, vertelt Hinno Bel van Aeres Hogescholen. Met een minor over interculturaliteit en projecten in onder andere Myanmar en Vietnam ondersteunt hij het internationale agrarische onderwijs.
Deel bericht

Gemeente mag straks nieuwe snackbar bij scholen verbieden

02.12.22
Gemeenten krijgen de wettelijke bevoegdheid de vestiging van nieuwe fastfoodrestaurants of snackbars in een wijk of bij een school te verbieden. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Van Ooijen (preventie) aan de Tweede Kamer, waarover het kabinet morgen moet beslissen.
Deel bericht

Eerste Eindhovense jongerencentrum in school loopt als een tierelier

02.12.22
Als eerste Jongerencentrum in Eindhoven opent Pitstop een locatie binnen in een school. Het Stedelijk College Eindhoven (SCE) op de Broodberglaan heeft de primeur. De leerlingen zijn super enthousiast
Deel bericht

Koningin Máxima praat met internationale studenten in Den Haag

02.12.22
Koningin Máxima is donderdag in gesprek gegaan met internationale studenten. Dat deed ze tijdens een bezoek aan Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. De organisatie focust zich op primair en voortgezet onderwijs, mbo, hoger onderwijs en onderzoek, en volwasseneneducatie. Nuffic bestaat dit jaar zeventig jaar.
Deel bericht

We vieren massaal Sinterklaas, maar de sint bezuinigt wel

02.12.22
Traditiegetrouw vieren bijna alle Brabanders dit jaar weer gewoon pakjesavond. Maar door de stijgende prijzen ziet dat er voor sommigen dit jaar wat minder feestelijk uit.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)