Voortijdig schoolverlaters; geslacht, leeftijd en herkomst

01.12.22
Deze tabel bevat gegevens over de jaarlijkse aanwas van voortijdig schoolverlaters vanuit het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en voortgezet algemeen volwassenenonderwijs naar geslacht, leeftijd, herkomstland, geboorteland (ouders) en onderwijssoort.
Deel bericht

Zorgen over welbevinden examenlichting vmbo’ers

01.12.22
Onder docenten en schoolleiders bestaan grote zorgen over de huidige vierdejaars vmbo’ers, die nog altijd sterk kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Er zijn nadrukkelijk zorgen over hun sociaal-emotioneel welbevinden en persoonlijke ontwikkeling. (Extra) maatregelen rondom het centrale examen 2023 zouden voor deze groep leerlingen gewenst zijn.
Deel bericht

Gratis eten op basisscholen door armoede

01.12.22
Vijfhonderd basisscholieren van de Archipel Scholen op Walcheren krijgen iedere dag gratis lunch. Enkele scholen krijgen zelfs twee keer per week warm eten. Volgens bestuurder Henk Zielstra is het hard nodig, omdat de armoede toeneemt. "Het heeft resultaat, want we zien een totaal ander kind als het goed eet."
Deel bericht

Grote stroom aan nieuwe leerlingen op internationale scholen levert problemen op

01.12.22
De problemen op ISK-scholen lopen erg op. Deze scholen geven les aan kinderen die nieuw zijn in Nederland, maar daar zijn er sinds de komst van Oekraïense vluchtelingen en de toename van asielzoekers veel meer van.
Deel bericht

Politicus Wiersma loodst zijn begroting met flair door de Kamer

01.12.22
Het waren geen moeilijke dagen voor de ministers Wiersma en Dijkgraaf toen zij vorige week hun eerste OCW-begroting verdedigden in de Tweede Kamer. Sterker nog, de bewindslieden kunnen terugkijken op een plezierig debat. Logisch natuurlijk: er is veel extra geld beschikbaar en veel plannen zitten nog in de pijplijn. Of de Haagse werkelijkheid matcht met de dagelijkse praktijk, is de vraag.
Deel bericht

Mijlpaal: 100.000e leerling leert reanimeren op school

01.12.22
Het aantal middelbare scholieren dat reanimatieles van de Hartstichting heeft gevolgd, is in de afgelopen 8 jaar opgelopen van 7000 (2013) tot 100.000 (2022). In dezelfde periode is het aantal middelbare scholen dat deze lessen aanbiedt, verviervoudigd.
Deel bericht

LBVSO: staking is ‘gekkenhuis’ voor leerlingen speciaal onderwijs

01.12.22
Door de staking in het leerlingen- en zorgvervoer was de woensdagochtend een “gekkenhuis” voor kinderen die wachtten op vervoer naar het speciaal onderwijs of naar hun dagbesteding, en ook voor hun ouders. Dat zegt de vereniging Leerlingen Belang Voortgezet Speciaal Onderwijs (LBVSO).
Deel bericht

‘Minder geld voor rijke samenwerkingsverbanden’

01.12.22
Samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs met veel eigen vermogen moeten minder geld krijgen. Een motie daartoe kreeg steun van vrijwel de gehele Tweede Kamer. The post ‘Minder geld voor rijke samenwerkingsverbanden’ – PO/VO appeared first on VOS/ABB.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)