Praktijkgericht onderzoek moet brug slaan naar mbo en universiteiten

07.02.23
Het praktijkgericht onderzoek van hogescholen moet dienen als ankerpunt voor het mbo en meer integreren in de structuur van NWO. Dat schrijft Regieorgaan SIA in de nieuwe strategie voor 2023–2026. Het regieorgaan wil tevens zijn rol als bewaarder van een kwaliteitscultuur versterken en de impact van het praktijkgericht onderzoek beter zichtbaar maken.
Deel bericht

[EduAd] Kleur op school

07.02.23
Kleur op school biedt alle scholen de mogelijkheid om aandacht te besteden aan levensbeschouwing. Dat gebeurt op een open manier met bronmateriaal vanuit alle levensbeschouwelijke stromingen en godsdiensten. Vraag een gratis proefnummer aan.
Deel bericht

Groeifondsaanvraag voor structurele verbetering schoolgebouwen ingediend

07.02.23
Op initiatief van PO-Raad en VO-raad heeft het Ministerie van OCW een voorstel ingediend voor het Nationaal Groeifonds, mede uit naam van de sectorraden en de VNG. De aanvraag beoogt om schoolgebouwen in het primair en voortgezet onderwijs beter, sneller en kostenefficiënter te vernieuwen en renoveren.
Deel bericht

Vier keer zoveel aanmeldingen voor vak Jiddisj als verwacht

07.02.23
Het vak Jiddisj blijkt populairder dan de UvA had verwacht. 53 studenten hebben zich aangemeld, terwijl de universiteit er zo'n twaalf verwachtte.
Deel bericht

‘Pechstudent niet verantwoordelijk voor studeren onder leenstelsel’

07.02.23
De generatie ‘pechstudenten’ wordt effectief veroordeeld tot 35 jaar aan schulden terwijl ze niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor het feit dat ze onder het leenstelsel studeerden. Dat maakten FNV Young & United en de Landelijke Studentenvakbond duidelijk met het toneelstuk 'De berechting van de pechstudent', opgevoerd in het Utrechtse TivoliVredenburg.
Deel bericht

[EduAd] Online Escape Rooms van Kraak'm

07.02.23
De leukste en makkelijkste manier om 21ste eeuwse vaardigheden toe te passen. Aansluitend bij je lessen. De achterblijver wordt nu een held. De alleskunner krijgt eindelijk een uitdaging. Gebruikt door meer dan 20.000 leerkrachten.
Deel bericht

Kennismaken met de maatschappelijke diensttijd? Vraag subsidie aan voor kort MDT-project

07.02.23
Voor scholen is subsidie beschikbaar om hun leerlingen deel te laten nemen aan een kort traject maatschappelijke diensttijd (MDT). Leerlingen zetten zich hierbij in voor een maatschappelijk thema; ze organiseren bijvoorbeeld activiteiten voor eenzame ouderen, zetten een sportproject op voor kwetsbare jongeren of bedenken creatieve oplossingen voor een probleem in hun wijk.
Deel bericht

Stelling | Kabinet moet paal en perk stellen aan zinloze opleidingen

07.02.23
De krapte op de arbeidsmarkt was in het tweede kwartaal van vorig jaar zo groot, dat er veel meer vacatures waren dan werkzoekenden. Dat er op sommige vacatures amper reacties binnenkwamen komt, volgens het UWV, doordat sollicitanten niet over de juiste vaardigheden beschikken.
Deel bericht

Kinderen weinig veerkrachtig door constante beloning: 'Laat er teleurstellingen zijn'

07.02.23
Drie pietendiploma's, een ponydiploma en nog een bioscoopdiploma: de kinderen van Ton Koene hebben het allemaal. Nederlandse kinderen grossieren in diploma's en dat is hem een doorn in het oog. In een ingezonden brief in de Volkskrant uit hij zijn vrees voor een generatie die niet meer weet hoe het is om je best te doen voor een diploma.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)