Stress onder studenten gevolg van internationale onderwijsmarkt

09.02.23
De prestatiecultuur in de neoliberale context van het Europese hoger onderwijs heeft gevolgen voor de mentale gezondheid van studenten. Dat schijven Deense academici in het boek ‘Students’ Experiences of Psychosocial Problems in Higher Education’.
Deel bericht

Jonge asielzoekers in beeld

09.02.23
Gratis lessen met filmpjes over jonge asielzoekers. Wat kenmerkt hen? Waarom vragen ze asiel aan? Hoe verloopt die asielaanvraag? Hoe is alles geregeld in Nederland? Wat moeten ze allemaal doen om alsnog een goede toekomst op te bouwen?
Deel bericht

Mbo’s kraken staking streekvervoer: ‘Houd daarmee op, de schade is te groot’

09.02.23
Twee mbo-instellingen met in totaal 17.000 studenten in de provincie Drenthe en de stad Doetinchem (Gelderland) uiten in een gezamenlijke open brief hun onvrede over de huidige acties in het streekvervoer.
Deel bericht

Weinig politieke bijval voor plan onbevoegde leraren in basisonderwijs: hoe nu verder?

09.02.23
"Ik lig hier 's nachts van wakker. Ik vind dit voor de ontwikkeling als samenleving en de ongelijkheid die hier ontstaat echt afschuwelijk", aldus onderwijswethouder Marjolein Moorman woensdagochtend in de commissievergadering over het lerarentekort. Reden waarom het weer op de agenda stond: vorige week opperde de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen in het primaire onderwijs het idee om vanwege het lerarentekort vaker [...]
Deel bericht

Provincie Zeeland start vandaag proef met hubs voor jongeren

09.02.23
Je school, stageplek of praktijklocatie bereikbaarder maken. Dat is volgens de provincie een wens van veel scholieren en studenten. Daarom wordt er vanaf vandaag een proef gehouden om te testen of dat in de praktijk goed werkt. En de eerste proef start in Goes.
Deel bericht

Lastige discussies ontwijken in de klas heeft een prijs

09.02.23
Is het zelfcensuur of wijsheid om bij onderwijsinhoudelijke keuzes rekening te houden met reacties van ouders en leerlingen? Leraren wikken en wegen: ‘Regelmatig houd ik mezelf toch maar in.’
Deel bericht

Hoe kinderen beter leren lezen door te leren programmeren

09.02.23
Het belang van digitale geletterdheid wordt steeds groter, als gevolg van de sterk digitaliserende wereld. Tegelijkertijd wordt de leesvaardigheid van basisschoolkinderen steeds slechter. Maar door meer in te zetten op digitale vaardigheden, kan ook de leesvaardigheid opgekrikt worden, meent Nardie Fanchamps, assistant professor Leren en innoveren met ICT bij de Open Universiteit.
Deel bericht

STAP-regeling aangepast, eind deze maand weer van start

09.02.23
De STAP-regeling, het opleidingsbudget van de overheid dat tijdelijk stillag vanwege oneigenlijk gebruik, gaat onder nieuwe strengere voorwaarden eind deze maand weer van start.
Deel bericht

Lerarentekort: laat pabo-studenten werken én leren

09.02.23
De oplossing voor het lerarentekort? De Tweede Kamer overweegt om pabo-studenten tegelijk te laten werken en leren. Fontys pakt het op haar eigen manier aan. “We werken aan een pilot waarbij wij naar scholen toegaan om het noodzakelijke aanvullende onderwijs aan te bieden”, aldus directeur Nus Waleson.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)