Europese Commissie wil internationale studentenuitwisseling aanjagen

10.02.23
Terwijl in Nederland een fel debat gevoerd wordt over de al dan niet uit de hand gelopen internationalisering van het hoger onderwijs, vindt de Europese Commissie dat er nog wel een tandje bij kan.
Deel bericht

Van kinderyoga tot graffitiworkshops: zo worden leerachterstanden door corona weggewerkt

10.02.23
Yoga, een workshop tassen maken of een introductie fotograferen. Kinderen kunnen deze activiteiten kiezen in het naschoolse programma BLOEI. De gemeente Schouwen-Duiveland betaalt het programma met het potje Nationaal Programma Onderwijs (NPO), dat bedoeld is om opgelopen leerachterstanden tijdens corona weg te werken.
Deel bericht

Internationale schakelklassen kunnen toestroom vluchtelingen niet meer aan

10.02.23
Verschillende Internationale Schakelklassen in Noord-Nederland voeren een leerlingenstop in, omdat ze de toestroom van vluchtelingen niet meer aankunnen. Een onbekend aantal buitenlandse kinderen heeft daardoor geen toegang tot onderwijs.
Deel bericht

Recordaantal basisscholen doen mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd

10.02.23
De 30e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd is van start gegaan. Dit jubileumjaar organiseerden 3.498 scholen een schoolwedstrijd – een record! In totaal deden 264.877 kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland mee als voorlezer of luisteraar
Deel bericht

Interactief voorlezen aan anderstalige nieuwkomers

10.02.23
Thibaut Duthois deed tijdens zijn lerarenopleiding ervaring op in het OKAN-onderwijs – onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers in België. Met zijn masterscriptie Het effect van interactief voorlezen op de leesmotivatie van OKAN-leerlingen: een mixed-method onderzoek studeerde hij af in Pedagogiek en Onderwijskunde aan de Universiteit Gent.
Deel bericht

Hoe gaan scholen om met de aardbeving in Turkije en Syrië?

10.02.23
De schok van de aardbeving in Turkije en Syrië wordt ook in de scholen gevoeld. Veel leerlingen en medewerkers hebben familie, vrienden en bekenden in het getroffen gebied, zijn direct of indirect geraakt en leven intens mee. Hoe gaan scholen hiermee om?
Deel bericht

Mbo-studenten hebben last van staking: “Waar mogelijk online lessen”

10.02.23
Mbo-studenten hebben last van de stakingen in het streekvervoer, blijkt uit een rondgang van het ANP. Scholen en studenten zoeken echter ook naar oplossingen om de lessen te kunnen blijven volgen en om van en naar de instellingen te komen.
Deel bericht

Lerarentekort blijft zeker nog tien jaar

10.02.23
Het tekort aan leerkrachten in het basisonderwijs blijft in Almere zeker de komende tien jaar groeien. Maatregelen kunnen hooguit een dempend effect hebben, maar lossen de schaarste niet op.
Deel bericht

Wordt Warmetruiendag Shirtjesdag?

09.02.23
Vanwege de klimaatcrisis lanceert Warmetruiendag vandaag de zomerse variant Shirtjesdag. In 17 jaar Warmetruiendag is de wereld flink opgewarmd; de koeltevraag voor gebouwen neemt daarom jaarlijks toe. Alleen: 1 graad koelen kost in praktijk 3x meer energie dan 1 graad verwarmen. En om op klimaatkoers te blijven is energiebesparing cruciaal. Daarom lanceert Warmetruiendag nu Shirtjesdag. Het motto: koel minder koel!
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)