Bestuur As-Siddieqscholen lapt eisen minister Wiersma aan laars: nog steeds geen nieuwe bestuursleden

12.06.23
Het bestuur van de Amsterdamse As-Siddieqscholen trekt zich vooralsnog niets aan van pogingen van onderwijsminister Dennis Wiersma om de voorzitter naar huis te sturen en nieuwe leden te benoemen. Al maandenlang negeert het de door Wiersma gestelde termijnen.
Deel bericht

Wanneer heb ik recht op een stagevergoeding?

12.06.23
Er is steeds meer kritiek op hoe stagevergoedingen geregeld zijn. Zo zouden mbo-studenten ongelijk behandeld worden. Wat zijn eigenlijk de wettelijke regels? En hoe hoog zijn de vergoedingen zoal? Radar beantwoordt deze en andere vragen.
Deel bericht

Deze tentoonstelling brengt je terug naar je eigen schooltijd

12.06.23
Welke herinneringen heb jij aan je schooltijd? In de fototentoonstelling School - Verliefd, verveeld, verslapen ga je weer helemaal terug naar deze tijd. Fotograaf Dirk Kome vertelde erover bij De Ochtend.
Deel bericht

Audio | Het Praktijkonderwijs bestaat 25 jaar

12.06.23
Het is vandaag de dag van het Praktijkonderwijs. Ter ere van het 25 jarig bestaan organiseert De Sectorraad Praktijkonderwijs een jubileumcongres in congrescentrum Spant! in Bussum. Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Blended learning and working leidt tot verandere ruimtebehoefte binnen het onderwijs

12.06.23
Met technologische ontwikkelingen zien we nieuwe (digitale) omgangsvormen ontstaan. Generaties worden op de proef gesteld, normen en waarden worden herschreven. COVID-19 heeft deze ontwikkeling versneld. En dat zien we ook terug in het beroeps- en hoger onderwijs.
Deel bericht

Interview | ‘Niet alleen kinderen met een lager IQ hebben hulp nodig, denk ook aan leerlingen met een hoger IQ’

12.06.23
Sofie van de Waart bundelde de onderwijscolumns die ze voor Trouw schreef. Daarin staat vooral het lot van de buitenbeentjes centraal. ‘Met maatwerk kunnen we de helft van de thuiszitters naar school helpen.’
Deel bericht

Flemming mikpunt van pesterijen op basisschool: 'Het was een heel lastige periode'

12.06.23
In de nieuwste aflevering van 'Rooijakkers Over De Vloer' gaat Art Rooijakkers (46) langs bij zanger Flemming (27). Samen bezoeken zij de basisschool van de hitmachine. Hier blijkt tijdens een gesprek met zijn voormalige leerkracht dat de schoolperiode een moeilijke tijd is voor Flemming; hij wordt indertijd voortdurend gepest door zijn klasgenoten.
Deel bericht

Opinie | ‘Dat jongens worden gedemoniseerd, is een gevaarlijk narratief’

12.06.23
In zijn opinie in Het Parool en daarna ook bij Op1 roept Siep de Haan op tot het stoppen van het demoniseren van mannen. Zonder enige wezenlijke onderbouwing schetst hij het doemscenario dat het old boys network vervangen zou worden door het new girls team, omdat de huidige generatie jongens constant wordt benadeeld in een steeds vrouwelijkere samenleving. Wat een onzin.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)