Bsa belangrijke oorzaak van stress en onbehagen bij studenten

15.06.23
Een belangrijke oorzaak van druk en stress onder studenten is het bindend studieadvies (bsa). De druk om al in het eerste studiejaar aan de bsa-norm te moeten voldoen, terwijl ze tegelijkertijd wennen aan het studentenleven en het volgen van een studie, zorgt ervoor dat studenten in sterke mate prestatiedruk ervaren.
Deel bericht

Opinie | ‘Telefoon verbieden op school is de beste oplossing’

15.06.23
Houd smartphones thuis of in de kluis. Een school zonder mobiele telefoons helpt alle kinderen, en vooral de leerling die minder meekrijgt van huis uit, betogen René Peters en Diederik Boomsma.
Deel bericht

Steeds minder leerlingen, dus gaan deze twee Bergense basisscholen fuseren

15.06.23
Het aantal basisschoolleerlingen in Bergen is de afgelopen jaren flink afgenomen. Om sluiting van scholen te voorkomen en het onderwijsniveau op peil te houden, wil de Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (ISOB) de Lucebertschool en de Van Reenenschool laten fuseren.
Deel bericht

Raeven slaagde na vier keer zakken alsnog voor eindexamen: 'Faalangst is ook soort handicap'

15.06.23
Veel leerlingen wachten op dit moment in spanning op dat ene telefoontje. Zo ook Raeven Haverkamp (27) zes jaar geleden; zij zakte maar liefst vier keer voor haar eindexamen. Toch liet ze het er niet bij zitten en haalde ze de vijfde keer tóch nog haar eindexamen vwo.
Deel bericht

Spraakmakers biedt pakket oplossingen aan bij minister om mentale gezondheid van mbo-studenten te verbeteren

15.06.23
De uitzending van het radioprogramma Spraakmakers is maandag 19 juni vanuit de werkkamer van minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In een bijzondere uitzending op NPO Radio 1 zal presentator Ghislaine Plag samen met mbo-studenten een pakket oplossingen aanbieden aan de minister. Deze oplossingen moeten samen de mentale druk op mbo-studenten verlagen.
Deel bericht

Professionaliseren in tijden van AI

15.06.23
Artificial intelligence en onderwijs: goed voor veel media-aandacht en onderwerp van soms verhitte discussies in de lerarenkamer. Vooral generatieve AI (zoals ChatGPT) zorgt voor enthousiaste geluiden. Tegelijkertijd zijn leraren ook bezorgd dat leerlingen niets zelf meer zullen schrijven, maar dat aan de robot overlaten.
Deel bericht

Amsterdam komt met maatregelen om lerarentekort aan te pakken

15.06.23
Meer geld voor het werven van leraren, extra subsidie voor schoolleiders en een platform dat basisscholen koppelt aan ondersteunend personeel. Het zijn een paar van de maatregelen tegen het lerarentekort in Amsterdam die het stadsbestuur donderdag aankondigt. Voor de plannen die de komende vier jaar gaan gelden, de zogeheten lerarenagenda, wordt 24 miljoen euro uitgetrokken.
Deel bericht

Jonge tiener schiet leraar neer op school in Bosnië

15.06.23
Een jonge tiener heeft woensdagochtend een leraar neergeschoten en ernstig verwond op een school in het noorden van Bosnië. De politie arresteerde de schutter ter plaatse. Dat heeft een woordvoerder van het parket van de Noord-Bosnische stad Tuzla bevestigd.
Deel bericht

Cito-toetsen maken in stikheet klaslokaal: 'In de ochtend wil het nog net'

15.06.23
Het is puffen en steunen geblazen voor veel Groningse kinderen. Nog lang niet alle schoolgebouwen in onze provincie hebben een goede klimaatbeheersing. Bovendien zijn veel scholen nog druk met het afnemen van de Cito-toetsen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)