Meta voorziet Instagram, WhatsApp en Messenger van AI-chatbots

28.09.23
Het was niet zozeer de vraag óf, maar wanneer Meta z'n eigen chatbots met AI (kunstmatige intelligentie) zou aankondigen. Met het succes van OpenAI's ChatGPT en Googles Bard als reactie daarop, was het duidelijk dat de techgigant ook niet achter kon blijven. Het antwoord kwam gisteravond: Meta wil AI-chatbots als een rode draad door al z'n chat-apps laten lopen.
Deel bericht

‘Subliem geschreven’ boek Misjka wint Gouden Griffel, jury was unaniem

28.09.23
Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar voor het boek Misjka de Gouden Griffel gewonnen, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt.
Deel bericht

3 doden bij schietpartijen Rotterdam, onder wie 14-jarig meisje

28.09.23
Bij twee schietincidenten in Rotterdam zijn drie doden gevallen. Het gaat om een 39-jarige vrouw en een 43-jarige man (van wie de politie eerder per vergissing zei dat hij 46 was). Een 14-jarig meisje dat zwaargewond raakte, is later aan haar verwondingen overleden.
Deel bericht

Louis heeft alle kinderpostzegels die ooit zijn uitgegeven

28.09.23
Als je een echte kinderpostzegelverzamelaar bent, dan heb je deze week geluk. Kinderen die ze verkopen, komen er namelijk weer mee aan de deur. Louis Duerink uit Beuningen heeft een collectie van bijna honderd jaar aan kinderpostzegels. Ook dit jaar mogen ze niet ontbreken. Zijn inspiratiebron? Ludwig van Beethoven. "Wat is mooier dan iets goeds te doen voor kinderen?"
Deel bericht

Opmerkelijke samenwerking: Pokémon in Van Gogh Museum

28.09.23
Het Van Gogh Museum heeft sinds vandaag een aantal opmerkelijke gasten: Pikachu, Munchlax en Snorlax. Het museum is een samenwerking aangegaan met Pokémon "om nieuwe generaties te bereiken", zegt directeur Emilie Gordenker.
Deel bericht

Schietpartij en brand in Erasmus MC Rotterdam: docent neergeschoten

28.09.23
In en rond het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is donderdag chaos ontstaan na twee schietpartijen waardoor drie mensen gewond zijn geraakt. Het ene schietincident was in een leslokaal in het medisch centrum. Studenten stellen dat een docent is neergeschoten.
Deel bericht

Heftige botsing in Eindhoven met fatbike: twee scholieren gewond, traumaheli geland

28.09.23
Op de kruising van Tempellaan met de Antwerpenlaan in Eindhoven zijn donderdagmiddag twee scholieren op een fatbike gewond geraakt. De fatbike waarop ze reden botste met een auto. Er is een traumahelikopter geland.
Deel bericht

Geschoten in leslokaal Erasmus MC, arrestatieteam valt gebouw binnen

28.09.23
Er is geschoten in een leslokaal van het Erasmus MC aan de Rochussenstraat Rotterdam. Mensen lopen vanuit het pand met de handen omhoog naar buiten, waar meerdere politie-eenheden aanwezig zijn. Er is zeker één persoon gewond geraakt.
Deel bericht

Paul van Loon ontvangt Gouden Boek voor jeugdroman Raveleijn

28.09.23
De jeugdroman Raveleijn van Paul van Loon is woensdag bekroond met een Gouden Boek, meldt boekenkoepel CPNB. Van het boek zijn sinds het verschijnen in 2011 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status in het genre kinderboeken.
Deel bericht

Save the Date: congres De Staat van het Onderwijs 2024

28.09.23
Op woensdag 17 april 2024 presenteert inspecteur-generaal van het Onderwijs Alida Oppers De Staat van het Onderwijs 2024, tijdens het gelijknamige congres in DeFabrique te Utrecht.
Deel bericht

Audio | Zo kunnen scholen TikTok gebruiken in de klas

28.09.23
TikTok is al lang niet meer alleen maar een verzameling entertainmentfilmpjes, er zit soms ook iets leerzaams tussen. Moeten scholen daar meer gebruik van maken? In Dit is de Dag (EO) gaat presentator Tijs van den Brink hierover in gesprek met Martijn Meeter, hoogleraar onderwijswetenschappen aan de Vrije Universiteit en met Zowi Vermeire, zij promoveerde op dit onderwerp aan Universiteit Utrecht.
Deel bericht

Wat kan ik doen tegen pesten?

28.09.23
Als professional in het onderwijs, vrijetijdsvoorzieningen of kinderopvang kun je in aanraking komen met pestgedrag. Het is belangrijk om daar goed op te reageren. Dat doe je door preventief te werken aan een positieve omgang binnen een groep.
Deel bericht

Overheid en schoolbesturen, herstel de bestuurlijke verhoudingen

28.09.23
De overheid moet consistent sturen en zorgen voor een duidelijke positie voor schoolbesturen. Op hun beurt moeten schoolbesturen ervoor zorgen dat beslissingen over onderwijs zoveel mogelijk op school worden genomen en dat zij extern samenwerken als dat nodig is voor publieke belangen. Dit adviseert de Onderwijsraad [...]
Deel bericht

Kinderen langs de deuren voor 75e editie van kinderpostzegelactie

28.09.23
Stichting Kinderpostzegels houdt voor de 75e keer de kinderpostzegelactie. Gedurende een week gaan kinderen langs de deuren om postzegels te verkopen. Deze editie staan er LEGO-figuurtjes op afgebeeld die samen spelen of elkaar helpen, passend bij het thema ‘Laat ieder kind meedoen’.
Deel bericht

'Social media als digitale schandpaal: gevolgen en oplossingen voor online pesten'

28.09.23
Deze week is het de Week tegen Pesten. In het (speciaal) basisonderwijs en op het voortgezet onderwijs worden lessen gegeven om pesten zoveel mogelijk te stoppen. En dat is volgens Nathalie Dominique Gaal-Franse van het Fonds Slachtofferhulp nodig, omdat de gevolgen van pesten in de meeste gevallen groot zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)