Grote zorgen om toename zelfdodingen onder jongeren: 'Praat erover'

09.04.24
"Hoe gaat het nu écht met je? Denk je weleens aan de dood? Ik maak me zorgen om je." Durf het gesprek aan te gaan als je het gevoel hebt dat iemand niet goed in zijn of haar vel zit, of als je vermoedt dat iemand suïcidale gedachten heeft.
Deel bericht

Kinderen meer laten bewegen

09.04.24
Om bewegen tijdens de schooldag te stimuleren is het voor scholen belangrijk om met kleine stappen te beginnen en de lat niet te hoog te leggen. Ook moet er draagvlak voor zijn in het team. Dat benadrukt het Mulier Instituut.
Deel bericht

Minister stelt extra eisen aan mbo-docenten Nederlands, rekenen en burgerschap

09.04.24
Demissionair onderwijsminister Robbert Dijkgraaf scherpt de eisen aan voor mbo-docenten die de vakken Nederlands, rekenen of burgerschap geven. Docenten met een diploma van een lerarenopleiding in een ander vak en collega’s die een PDG-traject volgden, moeten verplicht een extra opleiding doen.
Deel bericht

Lerarentekort? Basisschool in Almere werft kinderen en baby’s als toekomstige leraren

09.04.24
Dat er een lerarentekort is in Nederland, wist je waarschijnlijk wel. Dat is erg vervelend en het onderwijs hoopt dan ook op nieuwe aanwinsten. School van Vrede, een basisschool in Almere, probeert dit op een wel heel bijzondere manier: ze willen kinderen en baby’s werven als toekomstige leraren.
Deel bericht

Rondetafelgesprek over het mbo

09.04.24
Hoe staat het met het middelbaar beroepsonderwijs (mbo)? De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil zich nader laten informeren over de staat van het mbo vanuit verschillende belangrijke perspectieven. De commissie spreekt op woensdag 10 april 2024 van 13.00 tot 16.10 uur met leraren, studenten en bestuurders om een goed beeld te krijgen van het mbo.
Deel bericht

Leraar heeft seks met leerling (16): celstraf en contactverbod

09.04.24
Een man van 55 uit Best moet 22 maanden de cel in, omdat hij als leraar van het Pius X-College in Bladel meerdere keren seks heeft gehad met een leerlinge van deze school. Ook stuurde hij haar onder meer dickpics. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dit in hoger beroep bepaald.
Deel bericht

Ye?ilgöz: jongeren moeten veel meer leren over gevolgen Jodenhaat

09.04.24
Jongeren moeten op school én thuis meer leren over bijvoorbeeld de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Dat zegt demissionair justitieminister en VVD-leider Dilan Ye?ilgöz in het televisieprogramma Op1, in reactie op de sterke stijging van het aantal antisemitische incidenten die het CIDI signaleert.
Deel bericht

Veel meer antisemitische incidenten gemeld, vooral toename op scholen

09.04.24
Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft vorig jaar een sterke toename van het aantal antisemitische incidenten geregistreerd, vooral op scholen. Daar werden vijf keer zoveel incidenten gemeld als het jaar ervoor.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)