Te weinig waardering voor mbo-studenten bij stage: "Worden gezien als een gratis hulpje"

10.04.24
Elke mbo’er heeft recht op een passende stage met goede begeleiding en een eerlijk salaris. Dat vinden de gemeente, scholen en veertig bedrijven die vandaag het Stagepact MBO ondertekenden. "Meer waardering voor deze groep is noodzakelijk."
Deel bericht

Filmen en foto's maken mag toch bij demonstraties Rijksuniversiteit Groningen, maar onvrede blijft. 'Universiteit is te tam geworden'

10.04.24
Studenten die in de gebouwen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) demonstreren, mogen toch foto’s en video’s maken. Dat heeft het college van bestuur besloten na een vergadering met de universiteitsraad. De universiteit komt hiermee de demonstrerende studenten enigszins tegemoet.
Deel bericht

Hbo-docent wil wel rolmodel zijn, maar niet eigen moreel kompas opdringen

10.04.24
Docenten in het hbo zijn vaker bezig met de ontwikkeling van het moreel kompas van studenten dan ze zelf denken. Ze zijn zich daarnaast bewust van hun persoonlijke en professionele invloed als rolmodel. Om te voorkomen dat ze hun eigen morele opvattingen opdringen aan studenten, propageren docenten daarom niet altijd het moreel kompas dat ze zelf het beste achten, blijkt uit onderzoek van de VU en de UvH.
Deel bericht

6 tips: digitale geletterdheid in oorlogstijd

10.04.24
Kinderen en jongeren zien op televisie en via online media schokkende beelden over oorlogen, aanslagen en ander geweld. Dit roept soms heftige emoties op. Daarnaast is oorlog steeds vaker ook een informatieoorlog: niet alle informatie die leerlingen zien, horen en lezen is juist.
Deel bericht

Nationaal Holocaustmuseum trekt 17.000 bezoekers in één maand

10.04.24
Het Nationaal Holocaustmuseum is vandaag precies een maand open en trekt meer bezoekers dan verwacht. Hoewel de start onrustig was vanwege de demonstraties tegen de komst van de president van Israël bij de opening, merkt het museum daar in de afgelopen weken weinig van. 17.000 mensen hebben de tentoonstelling inmiddels gezien. Een bezoek dat niemand onberoerd laat. "Het laat me dichter bij de slachtoffers komen."
Deel bericht

Beter inzicht in opleidingsniveau voor een leven lang ontwikkelen

10.04.24
Om een leven lang ontwikkelen te stimuleren, komt er een wettelijke, onafhankelijke beoordeling om opleidingen in te schalen. Werkenden, werkzoekenden en werkgevers krijgen zo beter inzicht in het niveau van een opleiding die ze willen volgen. Ook kan er voortaan makkelijker worden ingegrepen als aa...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)