Kinderen dupe van 'failliet' schoolsysteem: 'Opeens zit je in een vakje'

25.11.18
Het Nederlandse onderwijsstelsel is failliet. De overgang van algemeen primair naar specifiek voortgezet onderwijs dupeert kinderen en verspilt talent. Deze harde overgang komt in andere hoogontwikkelde landen veel minder vaak voor. De stap naar voortgezet onderwijs dwingt leerlingen in een bepaalde richting, die lang niet altijd de beste is.
Deel bericht

SP en SGP: ‘Schaf lerarenregister helemaal af’

25.11.18
SP-Kamerlid Peter Kwint noemt het lerarenregister ‘van meet af aan een speeltje van beleidsmakers’. “Het is niet vanuit de leraren ontstaan, maar over de leraren uitgekieperd.” De Onderwijsraad en de beweging PO in actie oordeelden er eerder vernietigend over. Tienduizenden docenten tekenden een protestpetitie.
Deel bericht

5 eenvoudige tips om kosten te besparen in het onderwijs

25.11.18
In het onderwijs wordt met grote regelmaat gevochten met de (veelal erg beperkte) budgetten. En toch krijgen ze het ieder jaar weer voor elkaar om alles uit de budgetten te halen wat mogelijk is. Maar hoe zorg je nu voor een beetje rek in dat krappe budget? Met deze eenvoudige tips kun je langzaam maar gestaag kosten besparen in het onderwijs.
Deel bericht

Museum op wielen: Verzetsmuseum Junior bezoekt basisscholen

25.11.18
Een museum bezoeken op het schoolplein; dat was mogelijk voor groep 8 van basisschool Samenspel in Zuidoost. In een mobiele uitvoering van het Verzetsmuseum Junior leerden ze over de Tweede Wereldoorlog vanuit vier verschillende perspectieven.Hoewel het Verzetsmuseum in de binnenstad erg populair is, worden daar volgens initiatiefnemer Yuri niet alle kinderen bereikt.
Deel bericht

Sonja leert jongeren met laag IQ wat wel en niet kan op social media

25.11.18
Sonja Heijkamp ondervindt als projectcoördinator mediawijsheid wat er mis kan gaan als jongens en meiden met een laag IQ online gaan. Volgens haar is er sprake van ‘heel veel verborgen problematiek’. ,,Als de politie een melding krijgt van een slachtoffer op internet houden zij niet bij: is het iemand met of zonder verstandelijke beperking.’’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)