Top-basketballers bezoeken Bossche scholen in strijd tegen pesten

28.11.18
Een paar top-basketballers op bezoek krijgen en met hen een balletje gooien. Maar tegelijkertijd ook iets horen over hoe je als sporter, maar ook als klasgenoot of buurtbewoner, met respect met elkaar om moet gaan en vooral dat vervelende pesten moet laten. Het overkwam leerlingen van acht basisscholen in Den Bosch
Deel bericht

Tienercollege slaat aan

28.11.18
In het Emelwerda College in Emmeloord is maandagmiddag het Tienercollege officieel geopend. Het is in september al van start gegaan met een groep van 25 leerlingen. Na het Tienercollege stromen leerlingen door naar de 3e klas van het VO en maken dan pas een niveaukeuze. Leerlingen die eind groep 6 al toe zijn aan een nieuwe, andere leeromgeving kunnen eerder de overstap maken.
Deel bericht

Parttimer reddende engel bij noodoplossingen lerarentekort

28.11.18
Door extra te werken waren parttimers afgelopen week de reddende engel op basisscholen. Dat blijkt uit cijfers van de website Lerarentekortisnu.nl. Hoe hard dat nodig is, ook buiten de Randstad, merkte basisschool De Zaaier in Nieuwleusen. Daar is een noodplan opgesteld, nadat door ziekte onder leerkrachten verschillende klassen voor een dag naar huis zijn gestuurd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)