Symposium School en schaal

06.12.18
Bestuurders en beleidsmakers zijn vaak op zoek naar de ideale omvang van hun scholen. Zij willen verantwoord inspelen op ontwikkelingen, zoals leerlingenkrimp en passend onderwijs. En zij willen het eigen karakter en de eigen identiteit behouden. Maar is er een ideale schaal? Is schaalvergroting een onvermijdelijke trend of zijn er alternatieven?
Deel bericht

Subsidie voor onderwijsassistent die leraar wil worden

06.12.18
Schoolbesturen kunnen subsidie krijgen voor onderwijsassistenten die een opleiding tot leraar primair onderwijs volgen. De subsidie staat in het teken van het tegengaan van het lerarentekort. Uit onderzoek blijkt dat meer onderwijsassistenten leraar willen worden als er een vergoeding is van de opleidingskosten en studieverlofuren.
Deel bericht

[EduAd] Benny Vreden komt met twee nieuwe afscheidsmusicals

06.12.18
Benny Vreden lanceerde vandaag twee nieuwe eindmusicals voor 2019: De Feestplaneet: heerlijk hilarisch en gegarandeerd een spetterend afscheid. Geschikt voor 17 tot 40 rollen. De Geheime Gympies: een prachtig, lief afscheid voor groep 8 om echt samen te vieren. Geschikt voor 10 tot 26 spelers.
Deel bericht

Waarom Roelof Bisschop van het Lerarenregister af wil en waarschuwt voor de eindtoets

06.12.18
Kamerleden Roelof Bisschop (SGP) en Peter Kwint (SP) dienden een wetsvoorstel in om het Lerarenregister te schrappen. We belden met Bisschop en vroegen hem ook waarom hij vreest voor een rekolonisatie van de eindtoets door Cito. Die eindtoets dreigt volgens de SGP’er evenals het Lerarenregister een instrument voor beleidsmakers te worden.
Deel bericht

Internetconsultatie afschaffen lerarenregister

06.12.18
Tot 1 januari kunt u reageren op de online internetconsultatie over het wetsvoorstel voor afschaffing van het lerarenregister. Het wetsvoorstel komt van de Tweede Kamerleden Peter Kwint van de SP en Roelof Bisschop van de SGP. Zij vinden het niet verstandig vast te houden aan het lerarenregister zoals dat vorm krijgt in de Wet beroep leraar.
Deel bericht

Elf openbare basisscholen Borger-Odoorn gaan massaal digitaal

06.12.18
Opvoeding is iets dat basisscholen de laatste decennia nogal uit het oog zijn verloren. In Duitsland noemen ze het Bildung. School is meer dan alleen leren. We kijken daar samen met de ouders naar. Gelukkig kunnen we er in deze gemeente vanuit de praktijk niet over meepraten, maar cyberpesten kan een enorme impact hebben. Het project heet Wereldwijs-op-het-platteland.
Deel bericht

Gameverslaving op de basisschool? 'Je moet er op tijd bij zijn'

06.12.18
Verslavingsinstellingen zetten steeds meer in op het voorkomen van gameverslaving bij kinderen. Op jonge leeftijd wordt aan kinderen voorlichting gegeven en ook ouders worden tijdens speciale avonden geïnformeerd.Toch gaat het niet om het aantal uren. Je moet kijken wat er rondom het kind gebeurt. Maakt hij of zij zijn huiswerk nog? Wordt er nog met vriendjes gespeeld?
Deel bericht

Petitie tegen snoep en frisdrank in school

06.12.18
Er is een online petitie gestart om de verkoop van snoep en frisdrank in schoolkantines te stoppen. De initiatiefnemers willen voorkomen dat kinderen en jongeren last krijgen van gaatjes, gebitsslijtage en tandvleesproblemen. Scholen kunnen volgens hen ‘door te stoppen met de verkoop van snoep en frisdrank bijdragen aan een gezonde tienermond’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)