Vier kerst op school met War child

05.12.18
Kerst, hét moment om iets extra's te doen voor kinderen die opgroeien in oorlog of hiervoor op de vlucht zijn. Vier kerst met War Child en kom in actie! Zo help je kinderen aan een veilige plek waar ze kunnen spelen en leren. Een plek waar ze weer kind kunnen zijn. Alle scholen die meedoen én in actie komen, maken kans op een spetterend War Child-kerstfeestje in de klas.
Deel bericht

Subsidie voor behalen bevoegdheid bewegingsonderwijs

05.12.18
Groepsleerkrachten in het primair onderwijs kunnen 4200 euro subsidie krijgen voor het behalen van de bevoegdheid bewegingsonderwijs.Op sommige scholen zijn onvoldoende leerkrachten die aan alle leerlingen bewegingsonderwijs mogen geven. De subsidieregeling moet ertoe bijdragen dat er meer leerkrachten komen die hiertoe bevoegd zijn.
Deel bericht

Ryan (7) is de best verdienende YouTuber van de wereld

05.12.18
Hij is pas 7 jaar, maar nu al is Ryan de best verdienende YouTuber van de wereld. Op zijn kanaal Ryan ToysReviewtest hij speelgoed en daarmee verdient hij heel veel geld. Het afgelopen jaar namelijk bijna 20 miljoen euro!
Deel bericht

Omdat er zo veel kan, kun je teleurgesteld raken in wat je niet bereikt

05.12.18
De kleuter Cito-toetsen zijn de eerste testen in een leven vol examens, diploma’s en certificaten. En vol ouders die hun kinderen aanmoedigen goede cijfers te halen, want ze willen toch het beste voor hun kind. Hoe beter hij scoort, hoe meer keuzes hij heeft. De wereld ligt dan aan zijn voeten, hij kan worden wat hij wil: dokter, journalist, kunstenaar of uitvinder. Bijna alles kan.
Deel bericht

Eindtoetsscores blijven stabiel, en dat zegt vrij weinig over de onderwijskwaliteit

05.12.18
De gemiddelde eindtoetsscores blijven door de jaren heen nagenoeg stabiel. Zo’n trend zegt vrij weinig over de onderwijskwaliteit. Dat komt vooral omdat de eindtoets alleen kijkt naar de prestaties van leerlingen op taal en rekenen. Onderwijskwaliteit is veel meer dan dat. Lokale ontwikkelingen en de populatie leerlingen bepalen mede de gemiddelde eindtoetsscores.
Deel bericht

Op dit schoolplein groeit straks een fruitbos

05.12.18
Kinderen van basisschool Panta Rhei in Ede hebben het eerste mini-voedselbos van Nederland geplant. Zo'n bos is een klein stukje natuur met allemaal soorten bomen en planten waar eten aan groeit. In totaal staan er 47 verschillende bomen en planten, waar fruit en zaden aan groeien. Zo kunnen de kinderen straks appels, peren en bramen plukken.
Deel bericht

Drie kinderambassadeurs met duidelijke doelen voor ogen: ''Wij kunnen ook gewoon sporten''

05.12.18
Marie Claire (11), Julian (12) en Robin (10) maken zich sterk voor mensen die aan de zijlijn staan. Als nieuwe kinderambassadeurs van de Ned. Stichting voor het Gehandicapte Kind willen zij er komend jaar voor zorgen dat kinderen met een beperking niet meer buitengesloten of gepest worden. Uit eigen ervaring weten ze hoe vervelend het is als je ergens niet aan mee kunt doen.
Deel bericht

Haagse school in hoger beroep in gelijk gesteld in zaak gemiste klassenfoto

05.12.18
Een basisschool uit Den Haag kan volgens het gerechtshof geen discriminatie verweten worden nadat twee zusjes uit een islamitisch gezin het maken van de schoolfoto's miste vanwege het Offerfeest. Hiermee hoeft de school geen boete te betalen aan de moeder. Volgens het hof heeft de school voldoende rekening gehouden met de leerlingen door compenserende maatregelingen te nemen
Deel bericht

Maak kennis met nieuwe lesactiviteiten meertaligheid

05.12.18
Wil je meer doen met meertaligheid in de klas? Samen met docenten ontwikkelde SLO zestien lesactiviteiten waarin op een duidelijke en concrete manier te zien is hoe je als docent meertaligheid in kan zetten in de lespraktijk. Een eerste lesactiviteit is nu verschenen: 'Mijn taal, mijn verhaal'
Deel bericht

Bestuurder PO-Raad ziet in robots oplossing lerarentekort

05.12.18
Het lerarentekort oplossen met robots voor de klas. Dat is wat bestuurder Wiely Hendricks van De Haagse Scholen voor openbaar PO voor zich ziet. Ik denk dat we toegaan naar klassen met virtuele leerkrachten. Die zien eruit als een mens, lijken net echte leraren, reageren ook op wat kinderen zeggen. Maar eigenlijk zijn ze een soort robots. Ik denk dat ze een deel van de lessen gaan overnemen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)