ResearchED 2019 – Kees Vernooij: over het belang van goed leesonderwijs en hoe dat te bereiken

03.02.19
Als deelnemer aan ResearchED moet je keuzes maken. Meer dan vijftig presentaties over innovaties in het onderwijs en daaraan ten grondslag liggend wetenschappelijk onderzoek. Die kan je natuurlijk in zes rondes nooit allemaal bezoeken.
Deel bericht

Alkmaarse schoolbestuurders zijn ’woekerprijzen’ voor inhuur invaldocenten zat

03.02.19
Het gaat gemiddeld vaak om meerdere inhuururen per week per school. Die commerciële partijen spinnen daar garen bij, waardoor wij regelmatig 50 procent meer kwijt zijn dan we voor lerarensalarissen vergoed krijgen. Bij het aantrekken van docenten hebben de onderwijsinstellingen onderling de afspraak gemaakt dat er geen hogere lonen dan volgens de onderwijs-cao worden geboden.
Deel bericht

Praktijkpabo Ede nu al populair, maar nog even geduld

03.02.19
Op de Praktijkpabo staan studenten twee keer zoveel uren voor de klas dan op een reguliere pabo. Vanaf volgend schooljaar september kunnen leerlingen die intensieve stage ook lopen op scholen in en om Ermelo, Apeldoorn en Ede.
Deel bericht

Iedere Zeeuwse leerling moet een keer het Watersnoodmuseum bezoeken

03.02.19
Als het aan oud-directeur Jaap Schoof van het Watersnoodmuseum ligt, dan brengt iedere Zeeuwse basisschoolleerling minimaal één bezoek aan het museum. Om het vervoer van al die kinderen te regelen moet er structureel geld op tafel komen. Het Watersnoodmuseum krijgt incidenteel wel subsidie of sponsoring voor het busvervoer naar Ouwerkerk, maar Schoof hoopt op structurele ondersteuning.
Deel bericht

Ouders maken zich massaal schuldig aan appen achter het stuur

03.02.19
Een 'schokkend' resultaat uit een ANWB-onderzoek onder basisschoolleerlingen. Bijna 70 procent van de vaders en moeders kan het volgens hun kinderen niet laten om de telefoon tijdens het rijden te laten liggen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)