Directeur van school Nemr: Dit pardon heeft veel impact op school

06.02.19
Basisschool Het Talent staat hemelsbreed een paar honderd meter van het azc in Emmen. Naast Nemr zitten er nog veel meer kinderen op school die mogelijk onder de pardonregeling vallen. Hier op school zitten een stuk of tien kinderen die op het azc wonen en het is altijd maar weer de vraag hoe lang die kinderen hier kunnen blijven.
Deel bericht

Oproep van schooldirecteur: betaal geen rekeningen meer!

06.02.19
Schooldirecteuren moeten overgaan tot acties die de economie raken, zoals rekeningen niet meer betalen. Dat heeft meer effect dan tijdelijk geen vervanging regelen van zieke leraren. De stelt directeur Frank Sessink van openbare basisschool De Schakel in Winterswijk.
Deel bericht

Niet één school in Brabant doet mee aan actie om zieke leraren niet te vervangen

06.02.19
De invallerspool Leswerk regelt vervangende docenten op 240 basisscholen in Brabant. Niet één van de 240 basisscholen geeft gehoor aan de oproep”, zegt Queenie Brouwers van deze organisatie. Zij geeft aan dat het de afgelopen twee weken hartstikke druk is geweest. Vijf jaar geleden hoefde ik nooit een nee te verkopen. Nu moet ik dat soms meerdere keren per dag.
Deel bericht

Minister Slob: soms geen andere keus dan klas naar huis sturen

06.02.19
Basisscholen die een klas naar huis sturen omdat een leerkracht ziek is, kunnen op begrip van minister Slob rekenen.Hij wijst erop dat veel meesters en juffen die voorheen invielen voor zieke collega’s, nu zelf een vaste baan hebben gevonden. En dan waart ook de griep nog rond en zitten meer leerkrachten dan normaal ziek thuis.
Deel bericht

Geen kijkwijzer, wel kidsversie YouTube in Nederland

06.02.19
YouTube Kids biedt ouders de mogelijkheid om te kiezen welke video's en kanalen hun kinderen bekijken. Het is daarnaast mogelijk om de zoekfunctie uit te schakelen. Verder biedt de app een timer, zodat de kijktijd wordt beperkt tot bijvoorbeeld een half uur. De app werkt in principe zonder Google-account, maar om meer controle te krijgen over wat je kind kijkt is wel een account nodig.
Deel bericht

Gymleraren gematigd positief over gymzalen

06.02.19
Twee op de drie gymleraren in het primair onderwijs is tevreden over de kwaliteit van de gymzalen. Een op de drie ziet echter ook tekortkomingen. De meeste klachten betreffen de schoonmaak van de gymzalen en de kleedkamers. Een deel van de gymleraren vindt ook dat het te lang duurt voordat klachten worden verholpen en dat de akoestiek in de zalen te wensen overlaat.
Deel bericht

Meer scholen grijpen naar noodoplossing van vierdaagse lesweek

06.02.19
Basisschool de Regenboog in het Limburgse Blerick stapt noodgedwongen deze week over op een vierdaagse lesweek. Ook in het noorden van het land gaan leerlingen speciaal onderwijs noodgedwongen een dag minder naar school.
Deel bericht

Greenpeace-campagne: scholen aan groene stroom

06.02.19
Zeker driekwart van de Nederlandse scholen draait nog op vervuilende 'grijze' stroom. Deze scholen staan binnenkort voor de keuze van een nieuwe energieleverancier. Greenpeace voert daarom de campagne 'Alle scholen groene stroom' om schoolbesturen over te halen voor een schone toekomst te kiezen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)