Op deze basisschool kun je naar groep 9

07.02.19
Op een basisschool in Enschede is er nu ook een groep 9. Kinderen uit groep 8 kunnen in die klas extra lessen krijgen over het VO. De leraren willen kinderen zo beter voorbereiden op de middelbare school. Want naar een nieuwe school gaan kan best spannend zijn. In de lessen leren kinderen bijv. presenteren en het plannen van huiswerk. Zo'n 20 kinderen op de school zitten in groep 9.
Deel bericht

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

07.02.19
In maart 2019 start een nieuwe ronde van het ondersteuningsaanbod Gezonde School. Het ondersteuningsaanbod geeft uw school een steuntje in de rug om te werken aan Gezonde School. De ondersteuning bestaat uit een financiële bijdrage, scholing en begeleiding en advies van een Gezonde School-adviseur van de GGD.
Deel bericht

Groen licht voor internationaal basisonderwijs in Amstelveen

07.02.19
Vrijdag liet het Ministerie OCW weten dat de aanvraag voor Amstelveens Internationaal Georiënteerd Basisonderwijs is goedgekeurd. Een publieke internationale basisschool is aantrekkelijk voor leerlingen die kort in Nederland verblijven en nu vaak nog in het regulier onderwijs komen. Hierdoor kunnen wij de internationale ouders en hun kinderen een breder palet van onderwijsvoorzieningen aanbieden.
Deel bericht

Gemeente Almere: We gaan drie dagen lang het lerarentekort te lijf

07.02.19
Alleen al op de basisscholen kan dat tekort oplopen tot negentig voltijdbanen in 2023, aldus de gemeente. Op het VO kan het gaan om zo’n zestig voltijdbanen. Komende vrijdag, zaterdag en zondag zetten tientallen mensen zich drie dagen lang in om vernieuwende oplossingen te bedenken. Volgens de principes van ‘design thinking’ proberen ze te komen tot de inzichten en doorbraken.
Deel bericht

ICT-coordinator LiemersNovum organiseert mediamaand voor álle scholen in Nederland

07.02.19
Scholen die interesse hebben om deel te nemen, mailen dit naar ict@liemersnovum.nl. Daarbij geldt dat je mee mag doen met een klas, maar ook met de hele school. De Mediamaand is zo opgezet dat de challenges geschikt zijn voor groep 1 t/m 8. Gedurende de maand maart ontvangen scholen drie weken lang, wekelijks een nieuwe challenge.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)