Hoop asielzoekersscholen gevestigd op Tweede Kamer en kabinet

15.03.19
De PO-Raad pleit dan ook voor herstel van het totale achterstandenbudget naar het oorspronkelijke niveau in 2011 (430 miljoen euro), om onderwijsachterstanden in het hele land effectief te kunnen bestrijden. Daarnaast pleit de PO-Raad ervoor het budget dat als gevolg van de nieuwe regeling is weggevloeid bij scholen met veel nieuwkomersleerlingen, te herstellen voor deze specifieke doelgroep.
Deel bericht

OBS De Tjongerschool maar wat blij met bibliotheek op school

15.03.19
Wie deze school binnenloopt kan figuurlijk niet om de bibliotheek heen. Recht tegenover de ingang prijkt sinds begin van dit jaar een hagelnieuwe boekenkast met daarin een paar honderd leesboeken. Een samenwerking tussen De Tjongerschool en de bibliotheek Mar en Fean. Het doel is om lezen onder kinderen te stimuleren en om mediawijsheid te bevorderen.
Deel bericht

Waarom Den Haag geen islamitische middelbare school heeft

15.03.19
Dat is opmerkelijk, want per hoofd van de bevolking wonen er in de stad meer moslims dan in Amsterdam en Rotterdam.'Wij zien het liefst dat de leden van onze geloofsgemeenschap zo veel mogelijk integreren in de samenleving. Geen van onze kinderen zit dan ook op een islamitische basisschool. Wat ons betreft is er dus geen behoefte aan een islamitische middelbare school.
Deel bericht

Staking onderwijs: deze ondernemers spinnen er garen bij

15.03.19
Van musea, pretparken tot sportclubs en dierentuinen: ze buitelen bijna over elkaar heen om ouders en hun kroost morgen naar binnen te lokken. Wie een snelle blik op Twitter werpt, ziet de ene na de andere actie en activiteit voorbijkomen. Bij Sea Life in Scheveningen bijvoorbeeld kunnen kinderen voordelig naar binnen. Of bij de rollerdisco in Rotterdam grappen ze dat daar niet gestaakt wordt.
Deel bericht

Staken en een echte vertegenwoordiging van de beroepsgroep leraren

15.03.19
Er bestaat behoefte aan een nieuwe, onafhankelijk, vertegenwoordiging van de beroepsgroep leraren. Wat ging er mis bij de traditionele onderwijsvakbonden zoals AOb en CNV? De kern van het probleem is dat de bonden sterk zijn gepolitiseerd .
Deel bericht

Belgische school werft leerlingen in West-Zeeuws-Vlaanderen

15.03.19
Een basisschool uit het Belgische Sint-Laureins werft leerlingen in West-Zeeuws-Vlaanderen. Wethouder Jack Werkman is verbaasd en wil opheldering. De gemeente Sluis maakt zich al jaren sterk om de ‘weglek’ van scholieren naar België te voorkomen. Zo is er een paar jaar geleden begonnen met startgroepen voor peuters in Eede.
Deel bericht

Leraren: ga niet staken maar verenigt u!

15.03.19
Het onderwijs werd een profitorganisatie met de leerling als product en de leraar als boekhouder. Dit weinig florissant beeld is door de leraar zelf gecreëerd. In tegenstelling tot andere beroepsgroepen met een hogere opleiding hebben leraren geen eigen beroepsvereniging. Het lerarenregister is door de leraren massaal afgewezen. Staken versterkt het beeld van het onderwijs als klaagcultuur.
Deel bericht

'Doe de pasapas': dit is het nieuwe Koningsspelen-lied

15.03.19
Kinderen voor kinderen komt met een nieuw nummer voor de Koningsspelen. Het nummer heet Pasapas.
Deel bericht

De drukke dag van leerkracht Yvonne (die vandaag niet gaat staken)

15.03.19
VIDEO: Vandaag is de landelijke onderwijsstaking. Duizenden leerkrachten leggen hun werk neer, om te staken voor minder werkdruk en meer salaris. Om te kijken hoe druk de leerkrachten anno 2019 eigenlijk zijn, liepen we een dag mee met juf Yvonne.
Deel bericht

Slob: dit kabinet investeert veel in onderwijs

15.03.19
Slob beseft ondanks de miljoeneninvesteringendat de problemen in het onderwijs nog groot zijn. We zijn hard bezig en kunnen zeker niet achterover leunen. Dat doen we dus ook niet. Dit is een vrij land, er is een recht van staken. De andere kant is dat wij ons vanuit de landelijke politiek heel erg inzetten voor het onderwijs. Leerkrachten uit een vervangingspool, kunnen nu een vaste baan krijgen
Deel bericht

Onderwijsstaking: is vier miljard euro erbij een reële eis, of is het onderwijs een rupsje-nooit-genoeg?

15.03.19
Frank Cörvers, hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt neigt naar het laatste. De nieuwe staking is de zoveelste episode in wat Cörvers ‘een cyclus van trekken en duwen’ noemt. Het is een logische reactie op het kortetermijndenken van de politiek. Er is een cyclus ontstaan van bezuinigen, geld naar voren schuiven of erbij leggen. Zo wordt nooit duidelijk wanneer een investering écht genoeg is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)