Zeeuwse scholieren bakken pannenkoeken voor ouderen

12.03.19
Scholieren van 91 Zeeuwse scholen bakken volgende week pannenkoeken voor ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingstehuis wonen, om hen tijdens de Nationale Pannenkoekdag extra onder de aandacht te brengen. Op de 13de editie van dit pannenkoekenfeest worden jong en oud samengebracht om op 22 maart samen te genieten van pannenkoeken.
Deel bericht

Actie #wijschoolleiders

12.03.19
Schoolleiders in het primair onderwijs hebben een hoge werkdruk door de 32 beleidsthema’s waar zij verantwoordelijk voor zijn. De AVS en CNV Schoolleiders roepen alle (adjunct-)directeuren in het primair onderwijs daarom op actie te voeren door van 11 maart tot 11 juni te laten zien welke oneigenlijke of wellicht overbodige taken zij uitvoeren.
Deel bericht

Meer antisemitisme, ook in de klas

12.03.19
Vorig jaar waren er in Nederland 19 procent meer gevallen van antisemitisme dan in 2017. In totaal werden 135 incidenten en 95 meldingen van online antisemitisme geregistreerd. Het CIDI benadrukt dat alle scholen goed onderwijs over de Holocaust moeten geven. Speciaal voor docenten heeft het kenniscentrum de website www.holocausteducatie.nl opgezet.
Deel bericht

Zwanebloem wint energiewedstrijd van basisscholen Haarlemermeer

12.03.19
Basisschool De Zwanebloem in Zwaanshoek is de winnaar van de ’energy battle’ tussen Haarlemmermeerse scholen. De Zwanebloem bracht het energieverbruik 41 procent terug en bespaarde 20.000 kWh aan energie. De deelnemers kregen de beschikking over een geavanceerd energiemonitoringsysteem waarmee zij hun energieverbruik in detail konden volgen.
Deel bericht

Internationaal onderzoek: Meer leraren en beter onderwijs door hoger salaris

12.03.19
Landen die leraren goed betalen, hebben minder last van tekorten en zien de schoolprestaties verbeteren. Dat blijkt uit grootschalig internationaal onderzoek van de Amerikaanse onderwijseconoom Eric Hanushek. Blijft de betaling laag, dan zullen na mannen ook vrouwen voor andere beroepen kiezen dan het leraarsvak, voorspelt hij. In Nederland lijkt die trend al ingezet.
Deel bericht

Provincie Drenthe wil meer kinderen op de fiets naar school

12.03.19
Meer kinderen moeten de fiets pakken om naar school te gaan. Daarom lanceert de provincie Drenthe de jaarlijkse Op Fietse-campagne. De aftrap was vandaag. Kinderen van basisscholen kregen een stempelkaart en kunnen op verschillende manieren stempels. Iedere keer dat de kinderen met de fiets naar school komen, krijgen ze een stempel.
Deel bericht

Start van Week voor Gezonde Jeugd door dansende scholen

12.03.19
Actrice en danseres Ingrid Jansen heeft maandagmorgen de Week voor de Gezonde Jeugd gestart door te dansen met alle kinderen van basisschool De Wending en De Lavoor. De Week voor de Gezonde Jeugd wordt van 11 tot en met 17 maart in Roosendaal georganiseerd JOGG onder de vlag van Doe je mee, fit is oké! met heel veel partners.
Deel bericht

Vakbonden houden actieweek ‘Investeer in onderwijs’

12.03.19
Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart zijn er door heel Nederland acties in alle onderwijssectoren. De vakbonden roepen hun leden op om actie te voeren voor meer investeringen in het onderwijs. De week wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag.De hele week worden er in het hele land lokale acties georganiseerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)