Brugklassers moeten loten op vier scholen in Tilburg

16.03.19
Voor 117 aanstaande brugklassers is er geen plek op de Tilburgse school van hun voorkeur. Het lot gaat maandag voor hen bepalen dat ze op een andere middelbare school terecht komen.
Deel bericht

Grote kinder-klimaattop in Breda

16.03.19
Verbeter het klimaat, begin bij kinderen. Dat is de gedachte achter de Kids Klimaat Experience in die in mei wordt gehouden. Er kunnen 700 kinderen aan meedoen en bij veel belangstelling zelfs 1.400.Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst.
Deel bericht

Aanmelden Excellente Scholen kan t/m 22 mei

16.03.19
Deelname staat open voor scholen voor primair onderwijs (inclusief speciaal basisonderwijs), speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs. Voorwaarde is dat de school de waardering ‘Goed’ van de Inspectie van het Onderwijs heeft. Bekijk hier de procedure. Bron: VOS/ABB - Rijksoverheid
Deel bericht

Middagsymposium: Vechtende ouders, wanhopige kinderen

16.03.19
Dit symposium is voor leerkrachten en begeleiders binnen zorg en onderwijs die met 4-18 jarige jongeren (en hun ouders) werken. Sprekers: Steven Pont, Ard Nieuwenbroek, “Buddys” van Villa Pinedo en Denise Kentie (EKSS. Locatie: Zaltbommel.
Deel bericht

Schoolleiders willen ‘loon naar werk’

16.03.19
Terwijl 40.000 stakers op het Malieveld in Den Haag betoogden voor meer geld en minder werkdruk, waren honderden schoolleiders in Nieuwegein op het congres van hun vakbond AVS. Deze vakbond steunde de staking en het protest in Den Haag niet. Bij een peiling gehouden over de vraag wat schoolleiders nodig hebben om hun werk goed te doen, gaven de meesten aan: loon naar werk.
Deel bericht

Vlogjufs Prinses Beatrixschool in Goes: hierom moet je juist wél voor het onderwijs kiezen

16.03.19
Leerkrachten Esley van Overloop en Ilse de Koeijer van de Prinses Beatrixschool in Goes hebben een week lang een vlog gemaakt om het imago van het onderwijs een zetje te geven. Juist op deze stakingsdag willen ze toch duidelijk maken hoe leuk het eigenlijk is om in het onderwijs te werken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)