Tips: Het stimuleren van redeneren bij leerlingen

24.03.19
Onderzoekend en ontwerpend leren biedt een rijke omgeving voor het stellen van vragen aan leerlingen en het aanzetten tot redeneren. Drie tips om redeneren bij kinderen te stimuleren. Ik neem jullie graag mee in twee voorbeelden waarin de leerkrachten in de verkenningsfase de leerlingen stimuleren tot redeneren met open vragen.
Deel bericht

Meeste scholen gebruiken pseudoniem voor leerlingen

24.03.19
De meeste scholen in het PO en VO hebben een pseudoniem voor hun leerlingen aangevraagd om zo de privacy van kinderen bij het uitwisselen van data te beschermen. De Tweede Kamer ging in 2017 akkoord met het wetsvoorstel om leerlinggegevens te pseudonimiseren. De wet moet een veiliger, betrouwbaarder uitwisseling van gegevens mogelijk maken.
Deel bericht

Seksuele voorlichting kan niet vroeg genoeg beginnen

24.03.19
Tegenwoordig is alles anders, niet in de laatste plaats door tv en internet. De kinderen leren en weten al heel veel, dus dan kun je het onderwerp maar het beste bespreekbaar maken, thuis maar ook op school. Ouders, maar ook scholen zijn vaak nog terughoudend, maar toch constateert de GGD dat steeds meer scholen er aandacht aan besteden.
Deel bericht

Hele school ‘overmeesterd’: meesters denken vaak wat minder lang na

24.03.19
Als ware helden werden de twaalf meesters van onderwijskoepel CBO Meilân op cbs De Tarissing onthaald. Gekleed in een groene trui met de titel meester en een rugnummer stapten ze voor de school uit een limousine die speciaal voor deze dag was geregeld. Meilân wil graag doorgaan met het ‘overmeesteren’ van scholen. We zouden dit elk jaar wel willen doen.
Deel bericht

Lesbrief basisscholen om aanslag bespreekbaar te maken

24.03.19
Er is afgelopen maandagavond, door medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht een lesbrief gemaakt speciaal voor basisscholen met tips om de aanslag in Utrecht bespreekbaar te maken. De lesbrief is maandagavond opgesteld en direct om 23.30 uur rondgestuurd zodat scholen er zo snel mogelijk gebruik van zouden kunnen maken', aldus de UU.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)