Scholen moeten 50.000 euro aan investering hoogbegaafden terugbetalen

25.03.19
De investering van een aantal Leidse onderwijskoepels in hoogbegaafdenklas LIVE was onterecht. Dat heeft de onderwijsinspectie laten weten aan Frits Hoekstra, voorzitter van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden. Daarom moet een bedrag van vijftigduizend euro worden terugbetaald. LIVE is geen onderwijsinstelling en was daar ook niet aan verbonden.
Deel bericht

Koning opent Koningsspelen in Lemmer

25.03.19
Zijne Majesteit de Koning geeft vrijdagochtend 12 april 2019 op Christelijke Basisschool De Arke in Lemmer het startsein voor de zevende editie van de Koningsspelen. Dit jaar staat het thema ‘water drinken’ centraal.
Deel bericht

Máxima opent vandaag Week van het Geld

25.03.19
Koningin Máxima opent, als erevoorzitter van de organisatie Wijzer in geldzaken, vandaag de Week van het Geld. Het basisonderwijs in heel Nederland besteedt deze week aandacht aan goed leren omgaan met geld. De meeste kinderen hebben liever een jaar lang geen geld dan een jaar geen internet.
Deel bericht

Basisschooldocent leert kinderen boe te roepen als ze Baudet zien

25.03.19
Fractie Boers heeft vragen aan de gemeente Vlaardingen gesteld, nadat een basisschooljuffrouw op sociale media verkondigde dat ze kinderen geleerd heeft om boe te roepen als ze Thierry Baudet zien. Het gaat om leerlingen uit groep vijf en zes (tussen de 8 en 10 jaar oud) van Daltonschool de Klinker in Vlaardingen.
Deel bericht

‘Ouders, help ons in strijd tegen de mobieltjesplaag’ [opinie]

25.03.19
Jongeren turen te lang op hun mobiel, ook 's nachts. Gevolg: problemen met de concentratie. Ook verkort het smartphonegebruik de lestijd in de klas. Pascal Cuijpers (docent in het voortgezet onderwijs en auteur van ‘Leraren zijn net echte mensen’) wil dat ouders het goede voorbeeld geven.
Deel bericht

Nederlandse juf Daisy grijpt naast 'Nobelprijs voor onderwijzer'

25.03.19
Juf Daisy Mertens uit Helmond zat bij de tien finalisten voor de titel 'beste onderwijzer ter wereld', maar heeft de competitie niet gewonnen. De winnaar is wiskundeleraar Peter Tabichi uit Kenia. De finalisten zijn gekozen uit meer dan 10.000 nominaties. Mertens stond met leerkrachten uit onder meer Georgië, India, Argentinië, Kenia en Japan op het podium.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)