Blog | De digitaliseringsagenda PO en VO grossiert in vaagheden

27.03.19
De digitaliseringsagenda PO en VO van Arie Slob vertoont alle kenmerken van stukken geschreven door clubs als de SLO, Kennisnet en de besturenkoepels PO- en VO-raad.  De ambities zijn groot, zoals ze dat al 40 jaar zijn als het om onderwijsinnovatie gaat, maar in de uitvoering is men vaag en uitein...
Deel bericht

Geef academische leraren voortrekkersrol

27.03.19
Academische leraren in basisscholen moeten een voortrekkersrol krijgen. Op die manier blijven ze behouden voor het onderwijs. Daar is wel een cultuuromslag voor nodig, benadrukt bovenschools schoolopleider Ed Booms van Stichting Robijn voor openbaar basisonderwijs in Nieuwegein en IJsselstein en directeur van obs De Veldrakker.
Deel bericht

Recordaantal basisscholen in Zuid-Holland doet mee aan de Nationale Buitenlesdag!

27.03.19
2 april is het Nationale Buitenlesdag en 378 scholen in Zuid-Holland doen mee: een record! En dat is goed nieuws, want een uitdagende buitenles stimuleert niet alleen beweging, maar de combinatie van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht zorgt er ook voor dat kinderen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas. (Ook andere provincies melden veel deelname)
Deel bericht

Project Baanbrekers ondersteunt schoolbesturen met banenafspraak

27.03.19
Voor schoolbesturen die nieuwe banen willen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking maar op zoek zijn naar een manier om daar mee te beginnen, gaat het project Baanbrekers van start. De PO-Raad en VO-raad spannen zich met het nieuwe Project Baanbrekers in om individuele schoolbesturen extra te ondersteunen bij het realiseren van de banenafspraak.
Deel bericht

Oppositie blijft bezorgd om asielzoekersscholen

27.03.19
GroenLinks en PvdA stellen kritische vragen aan minister Slob over de financiële gevolgen van het nieuwe onderwijsachterstandenbeleid voor asielzoekersscholen. Dit naar aanleiding van de reactie van de minister op een artikel in NRC Handelsblad, waarin de PO-Raad waarschuwde dat het nieuwe achterstandenbeleid een financiële strop wordt.
Deel bericht

Slob: Rijk niet verantwoordelijk voor huisvestingsprobleem Barneveldse school

27.03.19
Van het Rijk hoeft de gemeente Barneveld geen financiële bijdrage te verwachten voor het oplossen van de huisvestingsproblematiek van het Van Lodenstein College in Barneveld. Minister Arie Slob van Onderwijs schuift de verantwoordelijkheid ervoor volledig terug naar de gemeente,
Deel bericht

Basisschool en kinderdagverblijf vaker onder één dak om meer uit kind te halen

27.03.19
Een kwart van de basisscholen is samengesmolten met een kinderdagverblijf, zodat ze meer uit kinderen kunnen halen. Hoewel het aantal kindcentra rap groeit, worden ze nog steeds belemmerd door een woud van regeltjes. ‘Onbegrijpelijk, want het landschap rondom kinderen is drastisch aan het veranderen.’
Deel bericht

Hoogste klassen basisonderwijs beslissen zelf over maatschappelijke les

27.03.19
Tijdens drie scholierenraadvergaderingen in februari en maart ontdekken leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs in de gemeente Lochem hoe 'democratie' werkt. Tijdens de vergaderingen beslissen de leerlingen zelf welk van de drie voorgestelde lessen, allen met een maatschappelijk karakter, ze gaan volgen.
Deel bericht

Onderwijs hoeft niet te rekenen op extra geld

27.03.19
Dat het Rijk vorig jaar ruim 11 miljard euro heeft overgehouden, betekent niet dat het onderwijs op extra geld kan rekenen. Dat zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën, meldt het ANP. Het is volgens Hoekstra belangrijk om de staatsschuld af te lossen, zodat ‘Nederland een appeltje voor de dorst’ heeft.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)