Nee, het onderwijs is niet dat rupsje-nooit-genoeg [opinie]

26.03.19
Laat ik het zo zeggen: wij als docenten zijn er voor een belangrijk deel de oorzaak van dat we nu zo in de problemen zitten. Juist omdat we nooit of te weinig signalen hebben afgegeven aan 'Den Haag'. Ook nu bij mij op school zijn er weer veel collegae die niet staken, omdat ...... (vul maar in). Ondergetekende staakte dus wel, omwille van het voortbestaan van het onderwijs.
Deel bericht

Schoolbesturen regelen onderwijshuisvesting samen

26.03.19
Amersfoortse schoolbesturen en de gemeente Amersfoort tekenen woensdag volgens de gemeente een 'bijzondere' overeenkomst. De scholen worden namelijk gezamenlijk verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting. De gemeente draagt hiermee de uitvoering van haar taken voor onderwijshuisvesting over aan de schoolbesturen, die samenwerken in twee coöperaties.
Deel bericht

Primair onderwijs heeft er 3000 fulltimers bij

26.03.19
Het primair onderwijs heeft er vorig jaar 3000 fulltimers bijgekregen, meldt onderwijsminister Arie Slob. Op zijn Facebookpagina schrijft Slob dat dit blijkt uit de nieuwste cijfers van DUO. ‘Er is vooral veel onderwijsondersteunend personeel bij gekomen. Zij stellen leraren in staat zich te richten op hun kerntaak: lesgeven.’
Deel bericht

Deze Gelderse scholen dingen mee naar de Nationale Onderwijsprijs

26.03.19
Het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen en basisschool Het Mozaïek in Arnhem zijn genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Die prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een basisschool en aan een school in het VO, die creatieve oplossingen bedenkt voor het onderwijs. Woensdag worden de twee winnaars in Leiden bekendgemaakt. In totaal waren er 250 inzendingen.
Deel bericht

Bestuur hindoeschool weg om intimidatie en fraude

26.03.19
Het bestuur en een van de oprichters van de Algemene Hindoe Basisschool in Den Haag is onder druk van de Inspectie van het Onderwijs aan de kant gezet, meldt Omroep West. De weggestuurde oprichter L. G. van de school zou schuldig zijn aan onder meer fraude, diefstal, machtsmisbruik, vriendjespolitiek en intimidatie.
Deel bericht

Nieuwe poging voor vestiging van islamitische basisschool in Vlissingen

26.03.19
Er wordt een tweede poging gedaan om in Vlissingen een islamitische basisschool te beginnen. De Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) wil de school in augustus 2020 laten beginnen.Dit jaar moet een nieuwe school openen in Roosendaal. De Vlissingse vestiging is volgens directeur Mohamed Talbi een wens van islamitische ouders in Vlissingen.
Deel bericht

Groningse rapper Colin Mooijman op 'Musikfest' basisschool in Assen

26.03.19
De Groningse rapper Colin Mooijman en scholierengroep Eklips treden 26 maart op in basisschool Kindcentrum Kloosterveen in Assen. Dit ter ere van de Dag van de Duitse taal. Alles om de taal van onze oosterburen weer hip te maken in Nederland. Want dat is hard nodig. De Dag van de Duitse taal staat dit jaar in het teken van muziek. Want Duits is ook ‘mooi en poëtisch’.
Deel bericht

Scholenkoepel over juf die leerlingen boe leerde roepen tegen Baudet: ‘Respectloos’

26.03.19
De scholenkoepel laat weten dat de leerkracht spijt heeft van het bericht dat zij ‘meteen’ verwijderde. Het bestuur van Wijzer in Opvang en Onderwijs neemt afstand van de ‘respectloze politieke uiting.’ Het bestuur wil nu eerst praten met de juf. Met de klas en met de leerkracht zal worden gekeken wat er precies is voorgevallen. Dit om helderheid te creëren voor alle betrokkenen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)