Bonden willen onderzoek naar minder uren in primair onderwijs

09.04.19
Onderwijsvakorganisaties AVS, AOb, CNVO, FNV Overheid, FvOv en PO in Actie en werkgeversorganisatie PO-Raad willen dat het ministerie van OCW nader onderzoek doet naar verlaging van de wettelijke urennorm in het primair onderwijs. Verlaging van de urennorm kan positieve effecten hebben op de werkdruk van het onderwijzend personeel.
Deel bericht

School boos: kinderen mogen niet meer hun eigen lesdagen kiezen

09.04.19
Scholen moeten stoppen met een proef met flexibele lestijden. Dat heeft de minister van Onderwijs bepaald. Hij vindt het beter als scholen een normaal rooster hebben. De leerlingen van basisschool La Res (Enschede) willen dat het verlof blijft. Ze voeren actie en willen de minister laten zien dat het goed werkt. Hun protestlied hoor je in de video hierboven.
Deel bericht

Betegeld schoolplein massaal vervangen door natuurspeelplaats

09.04.19
Tientallen basisscholen in deze regio veranderen hun betegelde schoolpleinen in rap tempo in natuurspeelplaatsen. De provincies Overijssel en Gelderland stellen daarvoor miljoenen beschikbaar. Ruim 160 scholen hebben plannen ingediend om hun pleinen aan te pakken.
Deel bericht

Overvolle kliko’s met elektronica bij Eindhovense basisschool De Wilakkers

09.04.19
Basisschool De Wilakkers doet mee aan de E-wasterace, een wedstrijd waarbij tien Eindhovense scholen de strijd aanbinden met afval.Iedereen heeft de rol van verzamelaar, maar de leerlingen krijgen ook een eigen functie opgelegd. Zo zijn er managers, promotors, sorteerders en tellers. De school die de meeste elektronica heeft verzameld, wint een uitje naar De Ontdekfabriek in Eindhoven
Deel bericht

Het lerarentekort vraagt om onorthodoxe maatregelen [column]

09.04.19
Het is een opvallende carrièreswitch: Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, wil docent in het speciaal onderwijs worden. De overstap laat zien dat het onderwijs voor sommige mensen nog altijd een ideaal is.Het basisonderwijs beschikt over een grote stille reserve. Zeven van de tien leraren werken, in deeltijd, vaak drie dagen.
Deel bericht

Onderwijsvernieuwing met technologie. Een internationale blik.

09.04.19
Onderwijs vernieuwen met technologie: welke onderwijskundige keuzes maken ze in het buitenland? De publicatie ‘Onderwijsvernieuwing met technologie, een internationale blik’ beschrijft deze keuzes en biedt ingrediënten om eigen overwegingen bij onderwijsvernieuwingen aan te scherpen.
Deel bericht

AD Ochtendshow to go: PO-Raad over het lerarentekort

09.04.19
In de uitzending van de AD Ochtendshow spraken Manuel Venderbos en Jurgen Rayman met Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, over het oplopende lerarentekort. Aanleiding van het gesprek is het nieuws dat een Haarlemse school groep 7 opheft omdat er geen leraar meer te vinden is voor de klas.
Deel bericht

Een op de vier jongeren heeft een chronische aandoening

09.04.19
Voor het eerst is het aantal jongeren met een chronische aandoening geteld. In plaats van de geschatte 700.000, zijn het er 1,3 miljoen. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker instituut, uitgevoerd in opdracht van vermogensfonds FNO. Uit de verhalen van jongeren blijkt dat het schort aan ondersteuning op school en werk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)