Wat vindt u van de nieuwe kerndoelen? Organiseer een feedbacksessie

07.04.19
Vanaf 7 mei kunt u nog een allerlaatste keer feedback geven op de bouwstenen die moeten leiden tot nieuwe kerndoelen voor het primair en voortgezet onderwijs. Omdat we het van groot belang vinden dat leraren en schoolleiders in onze sector meedenken en meespreken, hebben we een handreiking opgesteld om schoolbesturen te helpen in de eigen regio een feedbacksessie te organiseren.
Deel bericht

Kubusonderwijs in Westervelde: 'Wij geven geen antwoorden, dat moeten de leerlingen zelf doen'

07.04.19
Kubusonderwijs is ontwikkeld aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden, in samenwerking met enkele andere hogescholen en onderwijskundigen. Het mooie is, kinderen komen vaak met verrassende en geweldige oplossingen als je ze prikkelt om samen na te denken over een probleem. Vanaf 2020 moeten alle basisscholen wetenschap en techniek aanbieden in het lespakket
Deel bericht

Juffen en entomologen blij met plakplaatjes AH

07.04.19
Ooit gehoord van de vanillebij, de driehoorn mestkever of de oprolpissebed? Voor basisschoolkinderen is het appeltje-eitje dankzij plakplaatjes van Albert Heijn. De vakgroep entomologie van Wageningen Universiteit is erg blij met de jong aangewakkerde liefde voor insecten. Hoe meer, hoe beter, bevestigt juf Susan van Buuren (groep 5) Als ze wat nieuws hebben, komen ze dat trots laten zien.
Deel bericht

Blog | Over AI en onderwijs

07.04.19
AI (kunstmatige intelligentie) en onderwijs vormen een interessante combinatie. Zeker als dit het thema is op een bijeenkomst in Amsterdam die wordt georganiseerd door Le Rosey, een van de oudste en chicste Zwitserse kostscholen. Op deze ietwat merkwaardige Davos-achtige bijeenkomst discussieerde me...
Deel bericht

Ongesteld zijn op basisschool taboe

07.04.19
Afsluitbare prullenbakjes op het meisjestoilet, lessen over menstruatie en een voorraadje maandverband. Er zijn maar weinig basisscholen die dat soort dingen goed hebben geregeld voor leerlingen, zegt kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers. Twee jaar geleden ontwikkelde Plan Nederland een speciale 'ongesteldheids-emoji' in de vorm van een bloeddruppel.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)