Rode Kruis wil scholieren leren niet te filmen na ongeluk

08.04.19
Het Rode Kruis heeft een lesmodule ontwikkeld, waarmee de hulporganisatie aan scholieren wil uitleggen dat ze na een ongeluk beter 112 kunnen bellen dan dat ze met hun telefoon filmen. Het Rode Kruis schrijft in een persbericht dat het "regelmatig" voorkomt dat mensen na een ongeluk filmen in plaats van hulp verlenen.
Deel bericht

Breng gendergelijkheid dichterbij door luizenmoeder voor werk op school te betalen [column]

08.04.19
Door ouderhulp op basisscholen te belonen, komt de gendergelijkheid op de arbeidsmarkt dichterbij. De overheid zou deze kosten moeten beschouwen als zg. transactiekosten, als gevolg van imperfecties in een markt van vraag naar en aanbod van onderwijs. Omdat niemand deze kosten wil dragen zijn het de moeders die hun arbeidstijd inleveren, om in de diensten te voorzien.
Deel bericht

Minister wijst te makkelijk naar schoolbesturen als ‘schuldige’ lerarentekort

08.04.19
Dit is onjuist en bovendien een te gemakkelijke voorstelling van de zaken. Veel schoolbesturen hebben geanticipeerd op het lerarentekort en hebben er alles aan gedaan om leraren te behouden. Met extra geld uit het Nationaal Onderwijsakkoord hebben zij in 2016 ruim zesduizend voltijds leraren kunnen aannemen of in dienst kunnen houden, concludeerde de Inspectie eerder nog.
Deel bericht

Minister oordeelt niet over schenden privacy leraren

08.04.19
Het is niet aan de overheid, maar aan de Autoriteit Persoonsgegevens of de rechter om eventueel een oordeel te geven over het schenden van de privacy van leraren. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen over het online plaatsen van foto’s en filmpjes.
Deel bericht

Nieuwe stichting maakt zich hard voor Nedersaksische leermiddelen in het onderwijs

08.04.19
Een overwinning voor het Nedersaksisch. De landelijke vereniging voor taaldocenten heeft zaterdag ‘Levende Talen Nedersaksisch’ opgericht, een vereniging die zich onder meer sterk gaat maken voor Nedersaksische leermiddelen in het onderwijs. Nederland heeft het Nedersaksisch officieel erkend, wat op 10 oktober 2018 in een convenant werd bezegeld.
Deel bericht

Amsterdamse basisscholen ontvangen gevluchte leraren

08.04.19
Acht Amsterdamse basisscholen zijn afgelopen maandag begonnen met een pilot voor gevluchte leraren uit Syrië en Turkije. Ze lopen drie maanden stage in de klas. Met behulp van intensieve taal- en onderwijstrainingen moeten de tien statushouders die meedoen uiteindelijk zelfstandig aan de slag gaan. Dat zou kunnen als zijinstromer, of als onderwijsassistent.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)