'Lang onterecht gedacht dat tweetalig onderwijs alleen voor vwo'ers was'

10.04.19
Sinds de eerste vmbo-school er in 2008 mee begon, groeit het aantal vmbo-scholen dat het aanbiedt, gestaag. Drie jaar geleden werd het nog op 18 scholen gegeven, inmiddels zijn dit er 30 verspreid over Nederland. Daarnaast zijn er scholen die vakken in het Engels aanbieden, maar die niet zijn geregistreerd als officiële tweetaligonderwijs-school.
Deel bericht

Kinderen maken naambordjes voor slachtoffers oorlog

10.04.19
Kinderen van de Linnaeusschool in Amsterdam hebben naambordjes gemaakt. Ze doen dat om slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. In de straten rondom de school van de kinderen woonden vroeger veel Joden. Op de dag van de Dodenherdenking brengen de kinderen de bordjes naar een speciale herdenkingsplek brengen
Deel bericht

Onderzoek naar jeugdcollecties op bibliotheken en scholen

10.04.19
Hoe ziet de optimale jeugdcollectie er uit? Om deze vraag te beantwoorden hebben Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een onderzoek laten uitvoeren om te kijken wat de beste omvang en samenstelling van jeugdcollecties in Nederland is. Gekeken is naar bibliotheekcollecties voor kinderen tot 12 jaar op scholen en in openbare bibliotheekvestigingen.
Deel bericht

Digitaal geschiedenislokaal voor docenten & leerlingen

10.04.19
Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart duizenden lokale historische bronnen. Om die bronnen zo goed mogelijk beschikbaar te maken voor het onderwijs (en voor andere geïnteresseerden), lanceert het Archief in april een ‘digitaal geschiedenislokaal’: www.geschiedenislokaalalkmaar.nl. Het eerste thema op de website is de Tweede Wereldoorlog.
Deel bericht

Onderzoek Oberon: 10-14 onderwijs ziet knelpunten in wet- en regelgeving

10.04.19
De belangstelling voor 10-14 onderwijs neemt snel toe. Algemene knelpunten hebben te maken met de verschillende cao’s voor po en vo, verschillende bevoegdheden voor po en vo, gescheiden geldstromen, verschillende onderzoekskaders voor po en vo en geen eigen BRIN-nummer.
Deel bericht

Massale DDoS-aanval op populair scholenprogramma Magister

10.04.19
Onbekenden hebben dinsdag een DDoS-aanval uitgevoerd op Magister, een dienst die scholen gebruiken om gegevens van leerlingen bij te houden en om berichten naar leerlingen en hun ouders te sturen. De Iddink Group, de maker van het programma, zegt dat het een ‘heel massieve en forse' aanval was, op het eerste gezicht ‘groter dan een grap van een scholier zou zijn geweest'.
Deel bericht

Minste loonstijging in onderwijs

10.04.19
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn de cao-lonen het minst gestegen in het onderwijs, . De cao-lonen stegen in het eerste kwartaal met gemiddeld 2,2 procent. Het onderwijs zat daar met 1,4 procent onder, meldt het CBS. In 2018 stegen bijvoorbeeld de lonen van het onderwijzend personeel in de cao van het PO meer, doordat het salarisverschil verkleind werd met docenten in het VO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)